Tornacsarnokot avattak a református gimnáziumban

2019. szeptember 05., csütörtök

400 millió forintból építették fel a Tatai Református Gimnázium szerdán átadott új tornacsarnokát.

Az 580 négyzetméteres, hét méter magas tornatermet egy 300 négyzetméteres szárny egészíti ki, ahol öltöző, szertár, kazánház és testnevelő tanári szoba kapott helyet – közölte Illés Dániel igazgató az MTI-vel.

Az öltöző felett még két szint szerkezete készült el, egy konditerem és egy diákétterem helye, ezek megvalósítása később várható. A távolabbi jövőben a tornaterem mellett lehetőség van egy új épületszárny – közösségi tér és könyvtár – építésére is.

A beruházás összegének felét a kormánytól kapta az iskola a Dunántúli Református Egyházkerület közvetítésével, 200 millió forintot pedig az iskola működésének 14 éve alatt keletkezett saját megtakarításból fedeztek.

A Tatai Református Gimnázium 2005 szeptemberében két tanteremben kezdte meg működését, 2008-ban új épületszárnyat építettek, 2014-ben és 2018-ban szomszédos épületek megvásárlásával és felújításával bővültek. A gimnáziumba – amelyben a hetediktől a tizenkettedik osztályig tanulnak fiatalok – 388 diák jár.

A testnevelés órákat a most átadott tornaterem felépüléséig az udvari sportpályán tartották, rossz időben egy régi kovácsműhelyből átalakított helyiséget használtak. A diákok egy volt csirkekeltető kamrában öltöztek, a szünetekben a tanárok fával fűtötték a helyiségeket – idézte fel az igazgató.

MTI

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió