Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája

2020. február 28., péntek, Eger

Az eucharisztia és az úrvacsora lesz a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya tizedik, fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak szóló nemzetközi teológuskonferenciájának kiemelt témája. 2020. február 28. és március 1. közözt Egerbe várják a teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktoranduszokat, illetve mindazokat, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat.

A 2019/2020-as akadémiai évben az Eszterházy Károly Egyetem, az Egri Érseki Hittudományi Főiskola és az Egri Főegyházmegye ad helyet rendezvénynek. A jubileumi alkalomra kifejezetten várják vissza azon előadókat, akik 2010-től előadtak már a konferenciasorozat egyes állomásain.

Jelentkezési határidő: 2019. december 8.
A jelentkezés feltétele egy maximum 4000 karakter terjedelmű absztrakt leadása magyar és angol nyelven. Az előadó feladata továbbá felkérni egy, a tudományterületen tudományos fokozattal rendelkező személyt, aki a beküldött összefoglalót támogató nyilatkozattal látja el.

A konferencia előadásainak nyelve magyar, német vagy angol.
A referátumok hossza 20 perc, amelyet 10 perc diszkusszió követ.
Az elhangzott előadások írott változatát az eddigi hagyományokhoz híven tanulmánykötetben adják közre.

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében a konferencián külön ökumenikus szekcióban tárgyalják az
eucharisztiát és az úrvacsorát. Kifejezetten várják a témában kutatók jelentkezését.

Regisztrálni ide kattintva lehet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.