X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

2020. március 07., szombat

A Kecskeméti Katona József Múzeum 2020 márciusa és szeptembere között X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez.

A Kecskeméti Katona József Múzeum X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez 2020 március 7. és április 25. között a kecskeméti Cifrapalotában, májustól Budapesten a Párbeszéd Házában, majd végül augusztus–szeptemberben a Műcsarnokban, amelyre kortárs képző- és iparművészek jelentkezését várják. 

A biennáléról: keresztény-, vallásos-, szakrális-, egyházi- és liturgikus művészet. A sorozat sikerét jelzi, hogy a mindenkori zsűri után a biennálé első kilenc alkalmán összesen 1105 alkotást tudtak kiállítani a kecskeméti Cifrapalotában.

A biennálé tematikája ezúttal kivételesen egy aktuális eseményhez, a 2020 szeptemberében megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (is) kapcsolódik. Ennek ellenére a biennálé továbbra is hangsúlyozottan ökumenikus. A szervezők a kiírt téma minél magasabb szintű, egyéni jegyeket is hordozó, a kortárs vizuális és ikonográfiai nyelvezet segítségével a ma embere számára is átélhető módon megfogalmazott művészi feldolgozását, értelmezését várják.

A teljes kiírás jobbra, a kapcsolódó letöltések között érhető el.

További részletekről és a jelentkezés feltételeiről érdeklődni a biennále kurátorától, ifj. Gyergyádesz László művészettörténésztől lehet a 76/480-776 és a 30/287-2549 telefonszámokon, valamint a gyergyadesz@gmail.com email címen.

Postacím: 6000 Kecskemét, Cifrapalota, Rákóczi út 1. 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.