Az otthonok melegét segítik

2020. január 07., kedd

Folyamatos segítségnyújtó programjai mellett az évszakokhoz kötődő igényekhez, szükségletekhez is alkalmazkodik a Magyar Református Szeretetszolgálat. Ennek érdekében idén is meghirdeti tűzifa programját, mellyel közel száz mélyszegénységben élő család, valamint idős embertársunk otthonának melegét szeretné biztosítani.

Fűtetlen szobában és lakásban különösen nehéz átvészelni a hideg időjárást. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt öt évben folyamatosan nőtt a kihűléses halálozások száma, a fagyhalál elsődleges oka pedig a szegénység és a megfelelő lakhatás hiánya. A kihűléses halálesetek átlagosan mintegy hatvan százaléka fedett helyen, feltehetően lakásban történt, és csupán negyven százaléka a szabadban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat missziós tevékenységének része, hogy a fagyos napokon is támaszt nyújt azok számára, akiknek gondot okoz a tüzelőanyag beszerzése. A támogatottak a Szeretetszolgálat mindennapi szolgálata során segített rászorulók, valamint a szervezethez érkező kérések alapján leginkább rászorulók. Nehéz körülmények között élő családoknak és magányosan élő időseknek adományoz egy-egy kalodányi tűzifát, körülbelül negyvenezer forint értékben a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A program eredményessége és a támogatottak száma nagyban függ attól, hogy milyen mértékű támogatás érkezik az alapítványhoz. A tűzifa program 2020. január 1-től február 29-ig támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, vagy online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Utóbbi oldalon bárki számára hozzáférhető a beérkezett adományok összege, így nyomon követhető, hogy a program célkitűzése hány százalékban látszik megvalósulni.

jobbadni.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió