Olvassa ezen a héten is a Reformátusok Lapját!

2020. február 02., vasárnap, Országszerte

Miért nevezték át a Szeretetszolgálati Irodát? Melyik ötven országban a legveszélyesebb Krisztust Úrnak vallani? Miért válasszuk a Debreceni Református Hittudományi Egyetemet, ha továbbtanuláson gondolkodunk? Mindez kiderül a Reformátusok Lapja 2020. február 2-i számából.

„Egy modern egyházi felsőoktatási intézménynek úgy kell a tudást közvetíteni és használható diplomát adni, hogy közben a hit alapjairól hiteles képet rajzol fel a hallgatók előtt" – vallja Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora. Református felsőoktatási intézményeket bemutató riportsorozatunk ezúttal az ősi debreceni falak közé vezet minket, ahol modern oktatás folyik. 

Világszerte 260 millió testvérünknek üldözik hitünkért – derült ki az Open Doors szervezet szokásos év eleji jelentéséből. E heti számunkban mutatjuk, épp melyik 50 országban a legveszélyesebb Jézust követni, de arról is be tudunk számolni, hogy az erőszak mégsem állítja meg Isten országának növekedését.

Kérdezzék meg, hogy mit jelent! – mondja a január 1-jével átkeresztelt Diakóniai Iroda vezetője. Beszterczey Andrással a névváltoztatás okairól és az egyházban zajló szerteágazó diakóniai szolgálatról is beszélgettünk. Budapest legújabb épülő református templomát is bemutatjuk lapunk hasábjain: Sarkadi Zsolt rákoscsabai főgondnok mesélt nekünk az építkezésről.

Siba Balázs, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának dékánhelyettese pedig a vasárnap mint pihenőnap szakrális és fiziológiai jelentőségéről ír vezércikképen, Köntös László dunántúli főjegyző a modernitást veszi górcső alá, Karsay Eszter pedig az emebrségre hívja fel a figyelmünket. Emellett a Reformátusok Lapja február 2-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat.

Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában:
1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.