A Reformátusok Lapja e heti számából

2020. február 23., vasárnap, Országszerte

A misszió tényleg csak valami távoli, ódivatú, szomorú tevékenység, amit nem szívesen csinál az ember? Vagy nem más, mint Isten dicsőségére élni, áldássá válni a környezetünk számára, vonzóvá tenni Isten országát? Ez is kiderült a Reformátusok Lapja február 23-i számából.

„Isten országának jeleivé és tanúivá kell lennünk az aktuális társadalom számára" – mondják az egyház missziói küldetéséről a Tanúim lesztek! elnevezésű továbbképzés szervezői. Ellátogattunk egy alkalmukra, hogy olvasóinknak is segítsünk jobban megérteni, mit jelent ez a gyakorlatban.

E heti számunkból megtudhatják, hogy motiválta a hálaadás Boros Gézáné sok évtizedes diakóniai munkásságát, megismerhetik a gyarapodó gyulai református közösséget, de bepillanthatnak az idei protestáns cigánymissziós imanap kulisszái mögé is. A debreceni Nagytemplomban tartott alkalom tanulsága: Krisztus gyülekezetében nincs helye kasztoknak.

Költös László rovatában Isten és a világ megismerhetőségének kapcsolatára világít rá, Földváryné Kiss Réka vezércikkében a kommunista diktatúra áldozataira emlékezik, Papp Kornélt, a Zsinati Oktatási Iroda vezetőjét az új Nemzeti alaptantervről kérdeztük, ahogy Vitéz Ferenc publicisztikája is ezt a témát járja körül. 

A Reformátusok Lapja február 23-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió