Újabb nevelőszülők tettek fogadalmat

2011. január 13., csütörtök

Tizenhét nevelőszülő tett fogadalmat hálaadó istentisztelet keretében Mátészalkán, és ezzel 172 főre nőtt a nevelőszülők száma a Református Gyermekvédelmi Szolgálatnál.

Tizenhét nevelőszülő tett fogadalmat hálaadó istentisztelet keretében Mátészalkán a Kossuth téri gyülekezetben, ahol Bartha Gyula a Szatmári Református Egyházmegye Esperese hirdette az igét.

Ezzel 172 főre nőtt a nevelőszülők száma a Református Gyermekvédelmi Szolgálatnál. Ezen az alkalmon tettek fogadalmat a nevelőszülők, a "rám bízott gyermekeket hitben, szeretetben, a református egyház közösségében nevelem"szöveggel.



A nevelőszülők alkalmasságáról a mindenkori hatályos jogszabályok és a fenntartó ezen túli elvárásai alapján tapasztalt szakemberek döntenek. Ha valaki "református nevelőszülő" szeretne lenni, nemcsak a törvényileg szabályozott elvárásoknak kell megfelelnie. A hálózat munkatársai megvizsgálják a környezetet, és felmérik a település infrastrukturális lehetőségeit is. Szakpszichológus vizsgálja, hogy mennyire alkalmas pszichésen ezen nehéz nevelési feladatra a nevelőszülő. Ezt követően a nevelőszülő jelöltek elvégzik az intézmény által támogatott 60 órás képzést: a 28 órás döntés-előkészítő tréninget és a 32 órás felkészítést.

A református gyermekvédelmi szolgálat egyházával szoros együttműködésben dolgozik. Jelenleg több mint ötven gyülekezet csatlakozott a szolgálathoz.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió