72 óra Nyírmeggyesen is

2011. október 24., hétfő

A nyírmeggyesi református gyülekezet ifisei az október 13-16 között részt vettek az országos önkéntes, 72 óra kompromisszumok nélkül programban. Az önkéntesség évében soron kívül megrendezett akción a település 15 fővel képviseltette magát.

Országszerte több, mint kilencezer református, katolikus és evangélikus csatlakozott a megmozduláshoz, száznegyven csoportban. Szabolcs-Szatmár Bereg megyében mindösszesen ezerötszázan vettek részt a 72 órában.

A Nyírségi Egyházmegye megnyitója csütörtökön 18 órakor volt Ramocsházán, ahol Nyírmeggyes négy fővel képviseltette magát. Az alkalmon áhítatra és egy közös beszélgetésre került sor, ami után mindenki megkapta a feladatát, és az ahhoz szolgáló eszközöket. A Nyírmeggyesiek a padok festéséhez kaptak például festéket, ecsetet és csiszolópapírt. Az összefogásban részt vevő ifis tagok pedig egy multi sálat, kitűzőt, és könyvet kaptak.

Pénteken, mint minden péntek este összegyűltek a fiatalok, és az ifi után egymás közt megbeszélték a szombati teendőket, ami a tettek napja volt.

Szombaton áhítattal kezdtek, ezt követően hozzáfogtak a munkálatokhoz: a Gyülekezeti Ház padjainak a lecsiszolásához, majd lefestéséhez. A munka közepette négy fő elment segíteni Papp Károlyné Erzsike néninek a ház körüli munkálatokban. A padok lefestése egész napra kitartott így a fiatalok önkéntesek biztosítottak magának ebédet, szalonna sütéssel és vacsorára chilis babot főztek.

A fárasztó de hangulatos munka után a fiatalok olyan jól érezték magukat, hogy még órák hosszan át játszottak és beszélgettek a száradó padok közt.
Vasárnap, 16-án a délelőtti istentiszteleten beszámoltak a gyülekezetnek. Szólt – és magasztalta Istent – az ének: „Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd!”

Nyíri Ivett és Szondi Sándor ifi tagok

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink