A Harangszó áprilisi második számából

2010. április 12., hétfő

altHiánypótló, bioetikai kérdésekkel kapcsolatos egyházi tanítást fogadott el a Romániai Református Egyház Zsinata. Napjaink gyakran felvetődő kérdéseire – abortusz, eutanázia, szervátültetés, klónozás, házasság, család és nemiség – ad Biblián alapuló választ a lapban induló sorozat. Az első rész az életről szóló bibliai tanítással foglalkozik.

 

Aktuális-e napjainkban a lelkigondozás? – teszi fel a kérdést vezércikkében a téma kapcsán Herdeán Gyöngyi református lelkésznő.

Egész oldalon jelentkezik a Harangszó Nőszövetség rovata. Tóth Zsigmond a szervezet Szatmárnémetiben tartott vezetőségi találkozójáról, valamint a hegyközcsatári Nőszövetség zászlóavatásáról számol be.

A tavaly augusztusi, szegedi Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozó után, idén márciusban a marosvásárhelyi Vártemplomban imádkoztak együtt a magyar történelmi egyházak képviselői. A Szeretet Márciusa elnevezésű rendezvénysorozat záróalkalmáról egész oldalas tudósítás olvasható a Harangszóban.  

Arany János minden egyes műve személyes bizonyságtétel Istenről, írja a költőről Papp Vilmos Az emlékezetes presbiterek sorozatban.  

Az ember akkor a legerősebb, amikor térden áll – vallja abban a bizonyságtétellel is felérő beszélgetésben Orbán Viktor, melyben Balog Zoltán református lelkipásztor hitre jutásáról kérdezi az ismert politikust.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Harangszó-évfordulós ünnepség a Varadinum-nyitónapján

A Harangszó szerkesztősége tisztelettel és szeretettel meghívja olvasóit, külmunkatársait és szerzőit a lap megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre, melyre a Varadinum Fesztivál nyitónapján, április 25-én, vasárnap du. 5 órai kezdettel kerül sor az Egyházkerületi Székház Bartók termében.
A rendezvény programja:
- Harangszó XX. – Alkalmi kiállítás. Megnyitó beszéd és köszöntés: Barabás Zoltán, a Partiumi Magyar Művelődési Céh elnöke.
- Áhitat: Dr. Eszenyeiné Széles Mária, nyugalmazott teológiai professzorasszony.
- Szubjektív visszatekintés: Sándor Lajos, a Kiadói- és sajtóosztály volt előadótanácsosa.
- Húsz éve írtuk: Török Sándor, a Lorántffy Egyházi Központ igazgatója.
- Református sajtómúlt: Radványi Károly, a Harangszó volt grafikai szerkesztője.
- Húsz éve írtuk: Török Sándor.
- Egyház és média: Somogyi Botond, az Erdélyi Református Egyházkerület Üzenet című gyülekezeti lapjának főszerkesztője.
- Farkas Antal: Születésnapomra című versét felolvassa: Török Sándor.
- Megsárgult lapok: Bereczki András, a Harangszó volt felelős szerkesztője.
- Harangszó-köszöntő: Balázsné Kiss Csilla lelkipásztor, külmunkatárs, rovatvezető.
- Szeretetvendégség, kötetlen beszélgetés.

Istent keresem

2Krón 1,18–2,17

„Áldott legyen az Úr...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →