A pápa megkezdte portugáliai látogatását

2010. május 14., péntek

 

altA katolikus egyházfő szerdán megkezdte portugáliai apostoli látogatásá, melynek során a fatimai Szentháromságról elnevezett templomban találkozott az ország szociális ellátásával foglalkozó katolikus és nem katolikus szervezeteinek képviselőivel.

A találkozón jelen voltak a Mária-kegyhely alkalmazottjai és munkatársai is. Érkezésekor Carlos Azvedo lisszaboni segédpüspök, a szociális lelkipásztorkodásért felelős püspöki bizottság elnöke köszöntötte. Majd a pápa fordult beszéddel a jelenlevőkhöz. Ezt követően egyenként bemutatták XVI. Benedeknek a szociális lelkipásztorkodásban elkötelezett szervezetek képviselőit. A találkozó végén a pápa megáldotta az alapkövét a „Portugálok irgalmassága” elnevezésű központnak, amelyet Fatimában építenek majd fel.
Az egyházfő helyi idő szerint este fél 7-kor tért vissza a Kármelhegyi Miasszonyunk nevet viselő lelkigyakorlatos házba, fatimai szálláshelyére. Csütörtök este kezdődött XVI. Benedek és a portugál püspökök találkozója, amelyen részt vettek a nyugalmazott főpásztorok is, összesen 50 személy. (RV.de – hu – 2010-05-14 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Istent keresem

1Thessz 2,1–12

„...a mi Istenünktől bátorságot kaptunk arra, hogy nyíltan hirdessük nektek Isten evangéliumát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →