A tiszántúli egyházkerület elnökségével is találkozott Orbán Viktor

2015. május 19., kedd

Egész napos látogatást tett május 18-án, Debrecenben Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke nem csak a város vezetésével, hanem a Tiszántúli Református Egyházkerület új elnökségével is találkozott. A kormányfőt és a kíséretében jelenlévő minisztereket, képviselőket Fekete Károly püspök és Adorján Gusztáv főgondnok fogadta a Püspöki Hivatalban.

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke többek között a Debreceni Református Kollégium oktatási intézményeit érintő beruházás jelenlegi állásáról tájékoztatta Orbán Viktort. A beruházás II. üteme a terveknek megfelelően halad, a következő, azaz a 2015/2016-os tanévet az egyetemisták a Kollégium négyszög épületében kezdhetik meg.

Fekete Károly emellett beszámolt a püspöki programjában is megfogalmazott gyülekezeti felnőttképzési program alakulásáról és a vidék megtartó erejének segítéséről, amelyet az egyházkerület kistérségeinek a vidékfejlesztési programba történő bevonásával képzel el. Magyarország miniszterelnöke érdeklődött a református oktatási- és szociális intézmények helyzetéről, valamint a Tiszántúli Református Egyházkerület kárpátaljai segítségnyújtásban való részvételéről.

Forrás: ttre.hu, fotó: Barcza János

Istent keresem

Mal 3,13–24

„...különbség van az igaz és a bűnös között...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →