Átadják az ANNA Idősek Otthonának új szárnyát

2011. július 07., csütörtök

A hajdúszobsozlói intézmény új épületrészét hálaadó istentisztelettel avatják fel.

A július 10-én 10 órakor, az átadás tiszteletére tartandó istentiszteleten Bölcskei Gusztáv püspök hirdeti az igét  a hajdúszoboszlói református templomban.  Az ünnepségen részt vesz Szászfalvi László államtitkár is.
Az Anna Idősek Otthona 2002-ben kezdte meg működését. Azóta több ütemben fejlesztették az épületet, ezáltal ma már negyvenkét ember él itt és huszonhat embernek ad munkát.

A hajdúszoboszlói gyülekezet lelkipásztora, Takács Tamás és felesége másfél évtizede szolgálnak az egyházközségben. Azóta, többnyire pályázatok segítségével, megújultak az egyházközség épületei, a templom épülete kívül és belül, a gyülekezeti terem, valamint felépült az ANNA Otthon.
A bentlakásos intézményhez új épületszárnyának megépítésével tizenhárom férőhellyel és egy közös nappali helyiséggel bővült az Otthon. A felújítási munkálatok százharmincmillió forintba kerültek, amelyhez kölcsönt vett fel a gyülekezet. 

Az otthon első részének fűtés-korszerűsítése jelenleg is tart, amelyre pályázaton több mint 7 millió forintot nyert az egyházközség. A projekt keretében az intézményben a 2002-ben beépített gázkazánt kondenzációs kazánokra cserélik, illetve napkollektort telepítenek a  használati melegvíz előállítására. A fejlesztéssel az intézmény hatékonyabb energiafelhasználást, egészségesebb környezetet tud teremteni lakói, illetve tágabb környezete számára.

Istent keresem

1Thessz 2,17–20

„...annál nagyobb vágyódással törekedtünk arra, hogy ismét lássunk titeket.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →