Az Üzenet július 15-i számából

2010. július 14., szerda

altAz egyházkerület közgyűléséről és az erdélyi árvízről is olvashatunk egyebek mellett az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

Az Üzenet címoldalán a Körösfőn tartott egyházkerületi közgyűlésről olvashatunk beszámolót, megtudhatjuk belőle, hogy az áprilisban elhunyt Tonk István helyébe kit választottak meg főgondnoknak.

Kislelkűség címmel olvasható ugyancsak az első oldalon Kozma Zsolt cikke. Tudom, milyen nehéz valóságos vagy vélt szükségeinkben a szemrehányás, lázadás helyett a bűnbánat szavait kimondani: vétkeztünk! Pedig csak így lehet folytatni az utat a megígért örök haza felé – írja a szerző.

Egy Debrecenben tartott presbiterkonferenciáról Tóth Zsigmond számol be, a Nagyborosnyóban felújított templomról Papp Kovács Gyöngyi ír, a 120 éves medgyesi templomról Jakab Rózsika presbiter számol be.

A közelmúltban Erdély több területén is árvíz pusztított. Egyházkerületünk küldöttsége Magyarlapádra látogatott, ahova gyorssegélyt vitt, az erről készült beszámolót Somogyi Botond jegyzi.

A lapból megtudhatjuk, hogyan jött létre a református egység az amerikai Grand Rapidsben, és kit választottak az új református világszervezet elnökévé.

Az élet Istené című sorozatban a Romániai Református Egyház zsinatának bioetikai kérdésekkel kapcsolatos tanítása alkalmával ezúttal a házasságról, vccsaládról, nemiségről olvashatunk
Folytatódik Ötvös József sorozata az Őszinte vallomás a besúgásról címmel.

A gyermekeknek szánt oldalon a vakációs bilbiahetekről szóló tudósítások találhatóak, a Hírek – Események oldalról megtudhatjuk, hogy Fintaházán lelkészbeiktatásra került sor, a koronkaiak pedig Magyaróra látogattak.

Letölthető lapszámok: http://uzenet.reformatus.ro

Istent keresem

Jel 20,1–6

„…vele fognak uralkodni ezer esztendeig” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →