Az Üzenet március elsejei számából

2011. március 08., kedd

 

Gazdag tartalommal jelentkezik  az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb száma.

altAz év elejétől szinte véget nem érő imahetekről, az igehirdetések alkalmával tapasztalt érzésekről ír Vetési László a lap címoldalán. 


Rendkívüli keresztelőt tartottak Maksán, a közelmúltban árvaházba került testvéreket a gyülekezet keresztelte meg – erről tudósítja a lapot Rákossy Károly.

Nemrég került haza Koronkára a 200 éves ezüsttányér. A második világháborúban eltűnt úrasztali tányér regényes útjáról és a gyülekezetbe való visszakerüléséről László Magdolna számol be az olvasóknak.

Milyen nyelven tanuljon a gyermek, magyarul vagy románul? - ezt a kérdést teszi fel írásában Péntek János egyetemi tanár. A tanügyi koordinátorok berekfürdői tanácskozásáról Bustya János ír.

Pataki Levente Vér István tanítóról közöl emlékezést. A Szentírás emberei című sorozatban Lőrincz István Bárukot mutatja be az olvasóknak, ennek kapcsán pedig arra figyelmeztet, hogy Isten mindannyiunk imáját meghallgatja. A parajdi kórus fennállásnak húsz éves évfordulójáról Szőcs Julianna emlékezik meg. A nyárádszeredai TEPSI-kupáról fényképes beszámoló olvasható.

Folytatódik Ötvös József sorozata az Őszinte vallomás a besúgásról címmel. Az ifjúsági oldalon a második Nyárád-menti ifjúsági találkozóról valamint a kolozsvári kollégiumban tartott csendes napról található írás. A Hírek – Események rovatban többek között Kiss Gábornak a kalotaszegi esperes-beiktatásáról szóló írása olvasható.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink