Az Üzenet pünkösdi számából

2010. május 18., kedd

altNégykerekű keresztyénekről, a megújult mezőerkedi templomról és a besúgásról is olvashatunk egyebek mellett az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

 


Isten megkezdi újjáteremtő munkáját a pünkösdben, hogy az egykor tőle elidegenedett, eltávolodott embert Magához kapcsolja a Lélek által – írja címoldalas pünkösdi elmélkedésében Bányai László.

Milyenek a négykerekű keresztyének? – teszi fel a kérdést Bustya Dezső Az egyháztagság hitvallásainkban és a gyakorlatban című rendkívül érdekes és tanulságos írásában.

Újabb erdélyi csodának lehetünk tanúi, egy öt tagú gyülekezetben felújították Isten házát, erről szól Somogyi Botond riportja.

A lélek erőterében – ezt a címet viseli Kozma Zsolt professzor pünkösdi jegyzete.

Az élet Istené című sorozatban  a Romániai Református Egyház zsinatának bioetikai kérdésekkel kapcsolatos tanítása alkalmával ezúttal a művi terhességmegszakításról (az abortuszról) olvashatunk. A női lélekről értekezik Veér Győző orvos, szovátai olvasónk.

Folytatódik Ötvös József sorozata is Őszinte vallomás a besúgásról címmel, a harmadik rész címe: Első jelentésem.

A Mannás kosár rovatban Lőrincz István Gamálielt mutatja be. Pünkösdi anyaggal jelentkezik a gyermekek számára az Örömmondó.

A Hírek – Események oldalon presbitereknek szóló híreket valamint egy rövid, fényképes beszámolót olvashatunk, amely a Harangszó húszéves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségről szól.

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →