Az Üzenet újévi számából

2009. december 31., csütörtök

 

Aki megérezte egyszer Isten életadó erejét, őríző hatalmát, nem fél elindulni, nem fél újrakezdeni egy új évet, vagy egy új évtizedet. Milyen csodálatos, hogy a zsoltáríró szeme előtt nem a leselkedő veszedelmek, váratlan akadályok sokasága sejlik fel, hanem kies legelők és a hűsítő forrásvízek előrevetített képe, melyek mind Isten jóságának a jelei – írja újévi cikkében Geréb Zsolt az Erdélyi Református Egyházkerület gyülekezeti lapjának újévi számában. A teológiai professzor újévi gondolatait egészíti ki Kányádi Sándor Új esztendő című verse.

altUgyancsak az első oldalon kezdődik az a beszámoló, amely a húsz éve újraindult kolozsvári református oktatásról szól. A címoldalon található beszélgetés Ballai Zoltánnal, aki az egy éve beindult Apafi Mihály Református Egyetemi Kollégium igazgatója.

A főszerkesztő tollából olvasható a Reformátusnak lenni című jegyzet, amelyben Somogyi Botond arról vall, hogy miért jó reformátusnak lenni.

Krisztushoz térni sohasem késő – ezt a címet viseli Lakó Jenő írása, amelyben egy érdekes bukaresti történetet mesél el.

Munkamegosztás a családban – mit üzenünk gyermekeinknek? – erről cikkezik Tóth Sára irodalomkritikus. Írásában a mai modern kor családjáról, a nők és férfiak szerepéről, szerepkörökről osztja meg gondolatait.

Az Üzenetben olvasható az egyetemes imahét igehirdetési terve a 2010-es esztendőre, illetve néhány jelentős adat az imahetek történetéből, amelyet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa állított össze.

A hagyományos Hírek-Események rovaton kívül a második oldalon a Könyvespolcban a 2010-es Erdélyi Református könyvnaptár található. Ugyancsak itt olvashatóak népi köszöntők újévre. A Szentírás emberei című sorozatban Lőrincz István Máriáról és Mártáról ír.

(forrás: uzenet.reformatus.ro)

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink