Díszdoktoravatás a debreceni teológián

2010. október 27., szerda

Az Európai Protestáns Egyházak Közösségének elnöke és a Svájci Református Egyházszövetség elnöke, Thomas Wipf díszdoktoravatását november 4-én tartják.

Az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE/CPCE) elnöke és a Svájci Református Egyházszövetség elnöke, Thomas Wipf díszdoktoravatását november 4-én tartják a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.

altTh. Wipf személyében olyan nemzetközileg elismert egyházvezető és református teológus méltatására kerül sor, aki egyházkormányzói szolgálatát tudatosan kapcsolta össze releváns teológiai felismerések kommunikálásával a politika és a társadalom, gazdaság és szociális felelősség, egyház és ökumené összefüggéseiben. Az egyetem további díszdoktorai: Bolyki János, a KRE emeritus professzora, a szintén svájci illetőségű Walter Wolf történész, a svájci protestáns sajtószolgálat egykori munkatársa és Andreas Hess lelkész, a HEKS kelet-európai egyházi kapcsolatok koordinálásáért felelős munkatársa. Az egyetem olyan személyiségeket választott díszdoktorainak sorába, akik a politikai rendszerváltást megelőzően is bizonyságát adták az európai léptékű teológiai tudományművelésnek illetve szolidaritást vállaltak egyházunkkal, lelkészekkel és teológusokkal a diktatúra nehéz éveiben, valamint akik a rendszerváltást követően segítették az egyházi megújulást és teológiai tájékozódást. A díszdoktorok a doktoravató ünnepség után tudományos szimpózium illetve a Tudomány Ünnepe keretében tartják meg előadásaikat.

Forrás: www.drhe.hu

Istent keresem

Lk 9,18–27

„ Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink