Első magyar karácsonyi istentisztelet Fresnoban és Las Vegasban

2012. december 28., péntek

Az Amerikai Magyar Református Egyház legújabban alapított gyülekezeteinek karácsonyi istentiszteleteit a közép-kaliforniai Fresnoban és a nevadai Las Vegasban tartották meg. A magyar nyelvű ünnepi igehirdetésre először került sor.

Fresnoban kis létszámú magyarság él, akik azonban elkötelezettek abban, hogy rendszeresen, egyelőre évente négy alkalommal magyarul hallgathassák Isten igéjét, énekelhessék megszokott magyar énekeiket, szorosabbra fűzzék az egymással való kapcsolataikat.

A las vegas-i magyarság jelentősebb mennyiségű tagot számlál, itt kilencvenöt fő vett részt a december 23-án tartott karácsonyesten, amelyet a gyermekek műsora és a „Csendes éj," gyertyafényben való eléneklése tett emlékezetessé.
Las Vegasban 2012 májusa óta vannak havi rendszerességgel magyar nyelvű istentiszteletek. Az azóta eltelt időben gyermekistentisztelet és cserkészcsapat is indult a gyülekezet keretein belül.

A gyülekezet gondnoka Kardos Tibor és a szolgálatokat ellátó lelkipásztor Lányi Gábor, most egy hétvégi magyar iskola indításának a lehetőségeit keresik, ahol az általános iskolás korú gyermekek magyar irodalmat és történelmet, népdalokat, néptáncot tanulhatnának.

A két idén alapított gyülekezet szép példája annak a missziói elkötelezettségnek, amely által a Szabó Sándor püspök vezette Amerikai Magyar Református Egyház missziói egyházközségek sorát hívta életre az elmúlt évtizedben, főleg az Egyesült Államok nyugati partvidékén, például San Diego-ban, Portlandban, Seattle-ben, Denverben és Houstonban. A diaszpóra magyarság megmaradását és megerősítését eredményező tevékenység a Nemzetpolitikai Államtitkárság hathatós anyagi támogatásával valósul meg.

Lányi Gábor

Istent keresem

Lk 20,9–19

„A kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink