Első tízben a Reposzt

2013. augusztus 31., szombat

A dunántúli református lelkészek és lelkészfeleségek blogját az idei év tíz legjobb közéleti blogja közé sorolta a szakmai zsűri.

„Tiszteletreméltó, ahogy dunántúli lelkészek és lelkészfeleségek megpróbálják kulturáltan kifejteni véleményüket egyházukról, hazájukról és a világról" – a hvg.hu-s Hont András, a zsűri tagja annak ellenére értékelte az egyházi kezdeményezést, hogy legtöbbször nem ért egyet a blog tartalmával.

A hvg.hu már kilencedik alkalommal hirdette meg blogversenyét. A Goldenbolg 2005 óta a magyar bloggerek legnagyobb hazai megmérettetésévé nőtte ki magát. Idén a szervezők a közösségi média felé is nyitottak: tíz kategóriában több mint ezer blog, facebook-oldal, Twitter-, Tumblr-, Google+, Pinterest-profil és YouTube-csatorna küzdött a győzelemért.

Reposzt az élmezőnyben

Augusztus 1-től három héten keresztül szavazhattak kedvenceikre a netezők, a közönségdíjasok neveit már nyilvánosságra is hozták. Ezzel párhuzamosan minden kategóriában külön szakmai zsűri értékelte az oldalakat.

A Közélet kategóriában a közönségszavazatok alapján a Reposzt a mezőny második felében végzett, viszont a zsűri az Átlátszó Blog, a Vastagbőr, az Átlátszó oktatás, a Határátkelő és más négy másik oldal mellett a dunántúli reformátusok blogját is a legjobb tíz közé választotta. Ez pedig azt jelenti, hogy részt vehetnek a szeptember 12-i díjátadón, ahol kihirdetik a kategóriák abszolút győzteseit is.

Köntös László, a Reposzt egyik szerzője szerint az elismerés tovább erősítheti a blog egyházi körökön kívüli ismertségét, elismertségét és olvasottságát, s reméli, a Reposzt így felkeltheti a nem keresztyén rétegek figyelmét is.

reformatus.hu

Istent keresem

Lk 10,21–42

„ ...pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink