Gyorssegély az erdélyi árvízkárosultaknak

2010. július 11., vasárnap

A Magyar Református Szeretetszolgálat az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére július 5-én elindított egy teherautónyi gyorssegélyt, melyet Gyimesfelsőlokon Pál Sándor, a szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke adott át Szabó Béla csíkszeredai magyar főkonzulnak valamint a megyei közgyűlés elnökének és a katasztrófavédelem vezetőjének.

altA Magyar Református Szeretetszolgálat az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére július 5-én elindított egy teherautónyi gyorssegélyt, melyet Gyimesfelsőlokon Szabó Béla csíkszeredai magyar főkonzulnak valamint a megyei közgyűlés elnökének és a katasztrófavédelem vezetőjének adott át pénteken Pál Sándor, a szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke. A szállítmány főként esőkabátot és gumicsizmát tartalmaz, mert a főkonzul szerint erre van a legnagyobb szükség. Az adomány értéke félmillió forint.

Az erdélyi árvíz sújtotta területeken nagy szükség van a segítségre. Hargita megyében az eddig felmért károk értéke 200 milliárd forint. Magyarlapádon huszonkét ház lakhatatlan, hatvanban pedig nagyon nagy kár keletkezett. Ide péntek délelőtt érkezett meg a Magyar Református Szeretetszolgálat két teherautónyi adománya, amely főként tartós élelmiszert (tésztát, babatápszert, kekszet, lisztet, cukrot), tisztítószert és takarót tartalmazott. A segélyszállítmány értéke közel két és fél millió forint.

A Szeretetszolgálat munkatársai folyamatosan gyűjtik az információt arról, hogy mire van a legnagyobb szükség, és az igények alapján jövő héten újabb szállítmányt küldenek a térségbe, valószínűleg Csíkszentdomokos környékére, ahol 500 házat öntött el a víz.

Az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat adományokat gyűjt, hogy támogatóival még több rászorulón segíthessen.

 

Számlaszám: CIB BANK 10702019-85008898-51100005 Kérjük, a megjegyzésnél tüntessék fel: „erdélyi árvíz”.

Istent keresem

Jel 20,1–6

„…vele fognak uralkodni ezer esztendeig” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →