Húszéves az Üzenet

2010. május 09., vasárnap

altNemrég jelent meg az Üzenet ünnepi különszáma, amely a lap fennállásának huszadik évfordulójára készült.

Az újság egyrészt szeretne visszatekinteni az elmúlt húsz esztendőre, másrészt ajándék szeretne lenni azok számára, akik továbbra is hűséges olvasói a lapnak.

Az első oldalon Fábián Tibor nemcsak az elmúlt időkkel foglalkozik, hanem az újság jelenére és jövőjére is tekint. Lehet, a világi lapok színesebbek, hivogatóbbak, csábítóbbak, de ne feledjük: az egyházi másról beszél, más a hivatása, más az alapja és másra tekint – írja az ugyancsak húsz éves fennállását ünneplő Harangszó főszerkesztője.

 

Boldog születésnapot kíván a lapnak dr. Molnár János teológiai tanár, aki a kilencvenes évek elején öt évig szerkesztette lapunkat. Az Üzenet szószék, missziós erő valamint közösségépítő- és formáló hatalom – írja a szerző.

Terjedelmes interjú olvasható Bustya Dezső nyugalmazott lelkipásztorral, aki 1990-ben elindította a lapot Marosvásárhelyen. Az újság születéséről, a kezdeti lelkesedésről, de a példányszám apadásáról is beszél a volt főszerkesztő.

Üzen-e az Üzenet? címet viseli Gyenge János volt főszerkesztő-helyettes cikke. Szubjektív írásban szól a lap olvasóihoz Lőrincz István, aki immár húsz esztendeje vezeti a lap igei rovatát. A gyermekrovat immár felnőtt olvasóinak üzen Adorjáni Zoltán teológiai tanár, aki a gyermekeknek szóló Örömmondó rovat vezetője volt évekig.

Az Üzenet megemlékezik volt munkatársairól is (Nagy László volt főszerkesztő, Hatházy Ferenc volt olvasószerkesztő), akik ma már nem élnek. Közli az első lapszám vezércikkét, amely irányadó lehet mindazoknak, akik szerkesztik, írják vagy éppen olvassák a lapot. De olyan korábbi években megjelent cikkeket is, amelyek a megjelenést követő években jelentkező gondokról szólnak.

Az ötödik oldalon Így készül az Üzenet cím alatt rövid szöveggel és képekkel kerülnek bemutatásra a lapkészítés fontosabb fázisai.

Az ünnepi különszám letöltése:
http://uzenet.reformatus.ro/lapszamok/uzenet-2010-20-eves.pdf

Istent keresem

Lk 9,1–17

„Ettek és jóllaktak mindnyájan;” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →