Jótékonysági napok Komáromban: a Timóteus Idősek Otthonát támogatják

2010. október 26., kedd

Az idén már második alkalommal szervezi meg a Kézről kézre avagy a nagy cserebere jótékonysági napokat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja.

alt

A komáromi református templommal szembeni parókia udvarán október 28-a és 30-a között, hétköznap délután egy órától este nyolc óráig, szombaton pedig reggel kilenctől várják azokat, akik szeretnének megszabadulni megunt, de működőképes, használható tárgyaiktól, illetve új kedvencekre szeretnének találni szimbolikus adomány fejében. A befolyt adományokat ezúttal az egykori árvaházban létesülendő Timóteus Idősek Otthona támogatására ajánlják fel.

A Diakóniai Központ munkatársai elsősorban könyveket, CD-ket, DVD-ket, kazettákat, sporteszközöket, működőképes elektrotechnikai cikkeket, lakáskiegészítőket (edények, vázák, dísztárgyak), játékokat és tanszereket várnak az adományozóktól. Nagyobb adományokat (bútor, kerékpár, gépjármű) előzetes egyeztetés alapján tudják elfogadni. A Selye János Egyetem könyvtárának jóvoltából pedig kedvezményes áron mindenki kedvére válogathat a szépirodalmi könyvek között.

Október 25-től, a reformáció hetében, hétfőtől szombatig minden este hat órától evangelizációs istentiszteletre kerül sor a komáromi református templomban. Igét hirdet Dr. Fekete Károly a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanára és Riskó Jánosné budapesti lelkipásztor.

A jótékonysági nappal kapcsoalatban bővebb információ Szuri Andrásnál a szuriandras@gmail.com elektronikus címen, illetve a 0910 488 637-es telefonszámon kérhető.

A tavasszal első alkalommal megrendezett jótékonysági nap alatt befolyt összeget a Diakóniai Központ a súlyosan beteg gútai kisfiú, Czézinger Tamás gyógykezeléséhez ajánlották fel. Ezúttal a csereberén összegyűlt adománnyal a Komáromban épülő Timóteus Idősek Otthonát támogatják a jótékonysági nap szervezői. Az egykori árvaház épületének felújítását a helyi református gyülekezet vállalta magára.

A jótékonysági nap támogatói a komáromi református gyülekezet, a komáromi református nőegylet és a Selye János Egyetem könyvtára.

reformata.sk

Istent keresem

1Thessz 4,13–18

„...így mindenkor az Úrral leszünk” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →