Kárpátalján besorozott katonák családjait segítjük

2015. március 04., szerda

Kárpátalján az ukrán seregbe besorozottak nagy része családfenntartó férfi; távozásukkal a családjuk súlyos nélkülözésre van ítélve. Ezért nyújt nekik segítséget a Magyar Református Szeretetszolgálat: havi rendszerességgel támogatja őket tartós élelmiszerrel.

Az instabil politikai és polgárháborús helyzet mellett rendkívül súlyos gazdasági válság is sújtja Ukrajna egészét, Kárpátalját is. A kialakult feszült helyzetben a családfők távolléte a családok teljes anyagi összeomlását okozhatja. Az otthonmaradt nők és gyermekeik napi szinten nélkülöznek; alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek hiányoznak a háztartásból, hiszen legtöbbször az egyetlen bevételi forrástól, a családfő keresetétől fosztja meg a hadviselés a családokat.

2015. február és július között segítséget nyújtunkolyan kárpátaljai családoknak, ahol a családfenntartó férfit katonai szolgálatra kötelezték. Ez a program része aKárpátaljai Cselekvési Tervünknek, amely szerint 2015. végéig több mint 100 millió forint értékben szállítunk segélyt határontúli magyar és más rászoruló kárpátaljai családoknak. A helyiek kérésére most tartós élelmiszert juttatunk havi rendszerességgel a besorozásban érintett családoknak.

A katonaviselt támogatottak listáját a helyi igények alapján, nemzetiségre, vallásra és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül állítottuk össze. Az első támogatást már február 21-én megkapták az nélkülöző családok, és egy héten belül megérkezik hozzájuk a második csomag élelmiszer is. 

Az élelmiszereket anyagi támogatásokból vásároljuk! Várjuk az anyagi felajánlásokat, mind online a www.jobbadni.hu oldalunkon keresztül, mind pedig átutalással a 10702019-85008898-51100005 számlaszámunkra! Minden segítség számít!

MRSZ

Istent keresem

Jak 1,9–18

„Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim:...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →