Képviselői hálózat épül

2010. szeptember 23., csütörtök

A Zsinat tanácstermében először találkoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes képviselői.

Először találkoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) önkéntes képviselői szeptember 18-án. A Zsinat tanácstermében gyűltek össze az érdeklődők, hogy többet tudjanak meg a szervezet munkájáról, működéséről és a képviselőknek szánt szerepről.

Az MRSZ tavasszal kezdte el toborozni azokat az önkénteseket, akik vállalják, hogy kapcsolatot tartanak gyülekezetük, intézményük, cégük, saját közösségük és a szervezet között. Az MRSZ vezetői és munkatársai az eddig jelentkezőket és az érdeklődőket várták erre a találkozóra.

A megjelenteket Pál Sándor, az MRSZ kuratóriumának elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta, szükség van a találkozásokra, egymás megismerésére, hogy feladatunkat büszkén, Isten dicsőségére tudjuk végezni. Czibere Károly, a Szeretetszolgálati Iroda vezetője köszöntésében kiemelte: a jelenlevők úttörők, hiszen még a szervezet is nagyon fiatal, és most együtt folytathatják az építkezést. A képviselők hívó szót kaptak Istentől, képességük van a szenvedés meglátására, ugyanakkor a szervezésre, együttműködésre is, így az MRSZ kinyújtott kezei lehetnek saját helyükön.

A megjelentek bemutatkozása után az irodavezető ismertette a szervezet megalakulását és struktúráját, majd annak – Európában is – egyedülálló gyülekezetközpontúságát hangsúlyozta. Másik fontos tényezőként a Szeretetszolgálat magyarságmegtartó szerepéről beszélt, hiszen az MRSZ az egész Kárpát-medencét célterületének tekinti. „Ébredésre van szükség gyülekezeteinkben, napi szinten kell megélni a testvéri közösséget, a segítségnyújtást, a kapott értékeket pedig tovább kell adni” – hangzott a biztatás.

A szervezet munkáját bemutató kisfilm levetítése után Fodor Gusztáv lelkész-igazgató a képviselői feladatokról beszélt. Arra kérte a jelenlevőket, hogy imádságaikban hordozzák az MRSZ munkáját, majd a nyitott szem és érző szív fontosságáról beszélt. A további bekapcsolódási lehetőségek között említette a szerepvállalást a kampányokban, újabb képviselők beszervezését, olyan önkéntes csapatok szervezését, akik segítik a képviselők munkáját valamint az MRSZ jelenlétének megszervezését helyi rendezvényeken. Beszédében vázolta a képviselők éves konferenciájának és egy kötetlenebb találkozónak a lehetőségét is. Fodor Gusztáv elmondta, továbbra is várják a képviselők jelentkezését a Kárpát-medence minden területéről.

A Szeretethíd önkéntes program bemutatását Kovács Mária és Molnár Máté önkéntesek beszámolója követte, akik elmondták: azáltal, hogy másoknak adhatnak, ők maguk is gazdagodnak, hiszen a cselekvőképes ember tenni akarása hajtja őket. A cselekedetekben megnyilvánuló hit pedig életformáló hatással van az azt gyakorlóra.

A képviselők az összejövetel végén egyhangúlag, de külön-külön számoltak be arról, hogy még lelkesebben vetik bele magukat a munkába az itt szerzett tudás és feltöltődés után.

A nap zárásaként minden megjelent egy tanúsítványt vehetett át, amely igazolja, hogy saját helyükön az MRSZ-t képviselik, amit egy „Képviselő” feliratú, szeretetszolgálatos logóval ellátott ajándékpólóban tehetnek majd.

Vad Lilla, fotó: Kalocsai Richárd

Istent keresem

Jel 20,1–6

„…vele fognak uralkodni ezer esztendeig” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →