Közlemény

2010. június 07., hétfő

A Záhonyi Református Egyházközség közleménye a Jobbik Magyarországért Mozgalom trianoni megemlékezése kapcsán.

Közlemény

 

A Nemzeti Összetartozás napjává nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét a magyar Országgyűlés. Ezért 2010. június 4-én országszerte voltak megemlékezések és ünnepségek. Így városunkban, Záhonyban is, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezett megemlékezést a trianoni emlékmű avatása kapcsán, a rendezvény helyszíneként előzetesen a Petőfi Parkot jelölve meg.

Az ünneplők és a megemlékezők azonban a lelkipásztor és a presbitérium előzetes megkeresése és engedélye nélkül a Záhonyi Református Templomba vonultak, ahol többek között Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kapitánya tartott beszédet. Így tévesen azt a látszatot keltették, mintha a református egyházközség szellemi közösséget vállalna a Jobbik Magyarországért Mozgalommal.

Ezt tisztázandó kijelentjük, hogy a Záhonyi Református Egyházközség mindennemű politikai irányzattól, így a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is elhatárolódik, és egyúttal hangsúlyozzuk, hogy tudtunk és engedélyünk nélkül használták a templomot e politikai színezettől nem mentes rendezvényre. A templom Isten háza, ahol Isten igéjét hirdetik. Ezért nincsen lehetőség arra, hogy a templom bármilyen politikai párt által szervezett ünnepség színtere legyen.

Záhony, 2010. június 6.

Eszenyi István gondnok                         Román János lelkipásztor

Istent keresem

Jel 20,7–15

„Ha valaki nem volt beírva az élet könyvébe..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →