Második Egyháztáji vásár Debrecenben

2013. szeptember 10., kedd

Az első sikeres termelői piac után szeptember 7-én ismét megszervezte a Református Szeretetszolgálat az Egyháztáji vásárt. A Széchenyi kerti Református Egyházközség templomának udvarában rendezett alkalmon több mint hatszázan voltak jelen.

Összesen huszonkét termelő érkezett Debrecen vonzáskörzetéből a második Egyháztáji vásárra. Az idénygyümölcsök és zöldségek mellett megjelentek a saját készítésű kosarak, rongyszőnyegek, méz és tönkölybúza készítmények is. Visszajelzések alapján a jó minőségű áruk mellett máshoz is juthattak a vásárlók, hiszen a gyülekezet önkéntesei szívesen beszélgettek a betérőkkel, az érdeklődőknek megmutatták a templomot és a gyülekezet tagjai örömmel tapasztalták, hogy a vásárlók közül többen eljöttek másnap – életükben először – vasárnapi istentiszteletre.

A Széchenyi kerti Egyházközség nyitotta meg először kapuit az Egyháztáji vásár előtt, most új érdeklődők léptek be a nyitott kapunk a gyülekezeti alkalmakra. A továbbiakban is van lehetőség arra, hogy a gyülekezetek meghívják saját területükre az Egyháztáji vásárt (ezzel kapcsolatban dr. Kocsis Attilát, a Szeretetszolgálat munkatársát kereshetik). A következő vásár szeptember 21-én lesz, szintén Debrecenben.

Rendszeres tapasztalatunk volt az is, hogy a minőségi környezet minőségi viselkedést is generál, hiszen a gyülekezeti önkéntesek minden vásár után azt jelezték a szervezőknek, hogy a rendezvény végén nem volt szemét az udvarban. A termelői piacra egyre több fiatal család jön be, a gyerekek az udvaron felállított játszótéren tölthetik el az időt, amíg szüleik vásárolnak. A következő vásáron terveink szerint gyermekfelügyelő önkéntesekkel segíthetjük a szülők gondtalan vásárlását.

MRSZ

Istent keresem

2Tim 2,1–13

„...fiam, erősödjél meg a kegyelemben...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →