Megjelent a Sárospataki Református Lapok reformációs száma

2010. október 26., kedd

A Tiszáninneni Református Egyházkerület egy évben négyszer megjelenő lapjának októberi száma hamarosan elérhető a gyülekezetek lelkipásztorainál.

altÉlő teológia rovatunkban az „Egyház egysége" címmel olvashatnak gondolatokat. A lap hasábjain szokásainkhoz híven hírt adunk a négy egyházmegyében az elmúlt szám óta történt gyülekezeti eseményekről. A beszámolók között találunk írást egyházmegyei hittanévnyitóról (Abaúj), lelkészbeiktatásról (Szendrőlád és Zubogy), Kálvin-szoboravatásról, evangélizációról (Sajószentpéter), a füzesabonyi gyülekezet 80 éves jubileumáról és testvérgyülekezetei találkozóról (Aggtelek-Bodrogkeresztúr). Intézményi híreink között kerületünk gimnáziumainak életében pillanthatnak bele, és beszámolót olvashatnak a Pataki teológia presbiterképzéséről is. Misszió rovatunkban a nemrég megnyílt Diakóniai Központtal és a kerületi cigánymisszió keretében megvalósuló Tanoda programmal foglalkozunk. A „Kálvin-sarokban" a reformátor első genfi tartózkodásáról olvashatnak az érdeklődők.

Örömmel adunk hírt arról, hogy lapunk ingyenes mellékleteként most minden vásárló kézbe veheti a Magyar Református Egyház új lapját is, a 136 oldalas, 35 ezer példányban megjelenő Kálvincsillagot.

Rácsok András
szerkesztő

Forrás: tirek.hu

Istent keresem

2Tim 2,19–26

„De az Úr szolgája ne viszálykodjék,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →