Segítők jelentkezését várják az önkéntes napokra

2010. október 04., hétfő

Október 15-e és 17-e között lesz a 72 óra kompromisszum nélkül akció, amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra.

altSegítők jelentkezését várják a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes napokra. Harmadik alkalommal rendezi meg hazánkban az Ökumenikus Ifjúsági Iroda október 15-e és 17-e között a 72 óra kompromisszum nélkül akciót, amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért. 

 

A program lehetőséget nyújt, hogy határokon és felekezeteken átívelve fogjanak össze fiatalok, azonos időben a világ különböző pontjain, ezzel is hangsúlyozva a testvériség és a szolidaritás értékét.

Országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív vagy fejlesztő, építő tevékenységeket különböző helyszíneken segítve a rászoruló embereken és környezetükön.

A 2002-ben Németországban, Svájcban és Ausztriában indított kezdeményezéshez idén hazánk mellett Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Szlovákia is csatlakozik az akcióhoz. Több helyen országhatárokon átívelő közös munkák valósulnak meg.

Hazánkban 2008-ban 72 városban, összesen 2300 fiatal segített. A korábbi tapasztalatok alapján a szervezők idén több ezer fiatal részvételére számítanak, akik több mint 400 helyszínen végeznek önkéntes munkát, összességében 210 000 órát dolgozva. Az idei rendezvény fővédnöke Sólyom László volt köztársasági elnök.

Önkéntesnek jelentkezni a megyeszékhelyeken lehet a református, katolikus illetve evangélikus koordinátoroknál. Erről bővebb információ a www.72ora.hu oldalon.

Forrás: ttre.hu


Istent keresem

Jel 20,1–6

„…vele fognak uralkodni ezer esztendeig” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →