Ételosztás a Blahán

2012. december 20., csütörtök

Ötszáz adag meleg ételt és háromszáz csomag tartós élelmiszert osztott ki a Magyar Református Szeretetszolgálat ma délután a Blaha Lujza téren.

Számtalan családban nem az a fő kérdés, hogy milyen ajándék kerüljön a karácsonyfa alá, hanem az is nehézséget okoz, hogy étel kerüljön az ünnepi asztalra. A Magyar Református Szeretetszolgálat egész éves segítségnyújtása során a legelesettebb családok támogatását tűzte ki céljául. Azokban a családokban, amelyekben a mindennapi betevő sem biztosított, szükség van segítségre.

Aranyosi Péter, humorista a Református Szeretetszolgálat önkénteseként vett részt az akcióban. Elmondása szerint számára is felemelő látvány volt, hogy aki korgó hassal érkezett, teli hassal és mosollyal távozott. A sztár nem hazudtolta meg magát, a sorban állók között is oldotta a hangulatot pár vicces megjegyzéssel. Aranyosi Péter elmondta: meglepődött azon, hogy az ételre és ajándékra várakozó több száz ember milyen szép rendben, „balhé nélkül" várt az adományra.

Gergely Róbert színész kedvesével Némedi-Varga Tímeával segített az ételosztásnál. A pár fontosnak tartja, hogy ismert emberként felhívják a figyelmet arra, hogy a környezetünkben élő elesettek segítése közös feladatunk. „Ha azok a családok, amelyek megtehetik, valóban segítenek a környezetükben nehezebb körülmények között élő családokon, már szebb lehet a világ" – mondja Némedi-Varga Tímea.

A csaknem ezer megvendégelt ember meleg ételt, forró teát, tartós élelmiszer csomagot, egy kis figyelmességet, pár kedves szót és vitaminokat kapott. A Magyar Református Szeretetszolgálat segítő tevékenysége támogatható a 13600-as adományvonal 66-os kódjának hívásával. Egy telefonhívással egy krízishelyzetben lévő ember egy tál ételét biztosíthatják.

Gilicze Réka

Istent keresem

Jak 2,1–13

„Úgy beszéljetek, és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye ítél meg.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →