Zilahi magyar sziget

2012. február 01., szerda

A zilahi Wesselényi Kollégium az egyetlen olyan erdélyi református intézmény, amelynek nincs saját épülete – ezért döntött úgy a tiszántúli egyházkerület elnöksége, hogy az V. Református Jótékonysági Bál teljes bevételével idén a zilahi diákokat támogatja. Ön is részvételével február 17-én, pénteken Debrecenben fél héttől a Kölcsey Központban. Kedvcsinálónak egy kis film a nemes célról.

A református magyar oktatásért vállalják a hajnali ébredést és ingázást a szilágysági magyarok. A zilahi Wesselényi Kollégium 500 diákjának 85 százaléka vidékről jár az iskolába. A kollégium az egyetlen olyan erdélyi református intézmény, amelynek nincs saját épülete, ezért döntött úgy a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége, hogy az V. Református Jótékonysági Bál teljes bevételével idén a zilahi diákokat támogatja. A szilágysági magyar református gyerekeket segítheti Ön is részvételével február 17-én, pénteken Debrecenben fél héttől a Kölcsey Központban.

Alább megtekintheti a Wesselényi Kollégium életét bemutató kisfilmet. A tiszántúli egyházkerület honlapján pedig elolvashatják a film hátterét bemutató írást.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink