Imádság luxusszegényekért

2015. január 28., címkék: ökumenikus női világimanap, reformátusok lapja

Azúr tenger, hófehér homok, pálmafák – ezek juthatnak először eszünkbe a Bahamákról. Ugyanezek a szigetek számos ott élőnek nem jelentenek mást, mint szegénységet, tinédzserterhességet, erőszakot, drogkereskedelmet. A kétarcú szigetvilágért imádkoznak világszerte március 6-án.

Nyolcmilliós kisebbségért imádkozunk

2014. január 30., címkék: egyiptom, ökumenikus női világimanap, reformátusok lapja

Bele sem gondolunk, milyen fontos, hogy az éltető víz elárassza a pusztaságot – ahogy abba sem, milyen az, ha keresztyén hitünk miatt másodrendű állampolgárok vagyunk. Az egyiptomi kopt asszonyok által előkészített imanapi anyag mindkettőre emlékeztet – hangzott el az ökumenikus női világimanap előkészítő konferenciáján január 25-én Budapesten.

Ökumenikus női világimanap – 200 országban imádkoznak egyszerre az asszonyok

2010. március 05., címkék: Háttér, ökumenikus női világimanap, ökumenikus tanács (meöt), p. tóthné szakács zita

Emészthetetlen vörös kölest esznek, táncukkal fejezik ki boldogságukat és hálájukat Istennek mindenért, amit adott, hatalmas tömegek gyalogolnak kilométereket, hogy részt vegyenek az egész napos istentiszteleteken. Az idei ökumenikus női világimanap főszereplője Kamerun. Az afrikai ország számos dologban különbözik Magyarországtól, de a nagy távolság ellenére is vannak hasonlóságok. Pénteken Kamerunért és a családokért is imádkoznak az asszonyok az ökumenikus női világimanapon – mondta P.Tóthné Szakács Zita, a MEÖT Női Bizottságának elnöke.

Istent keresem

Lk 10,21–42

„ ...pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink