Diakónia, mint hálaáldozat

2017. június 30., címkék: Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény, mrsz, baja

Főzőkonyhát és fogyatékosok számára nappali ellátást biztosító új épületet építtet önerőből, pályázati forrás nélkül a Magyarországi Református Egyház Baján. A költözésre azért van szükség, mert jelenleg zsúfoltan, a pszichiátriai otthonban működik a konyha és a fogyatékosok nappali ellátása is. A konyhából felszabaduló helyen közösségi tér lesz majd, míg a fogyatékkal élők helyén egy új ellátás, a pszichiátriai szenvedélybetegek nappali ellátása indulhat el. Mindez hálaáldozat Beszterczey András, az MRE Szeretetszolgálati Irodájának vezetője szerint, mert „nekünk még van erőnk, lehetőségünk és tehetségünk ahhoz, hogy egymás gyengeségeit hordozzuk.”

Önerőből a hajléktalanokért

2016. június 02., címkék: hajléktalan ellátás, reformátusok lapja, idősgondozás, baja, bánné kiss erzsébet, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény

Népkonyhát és nappali melegedőt épített a református egyház saját forrásból Baján. A nyolcvanmillió forintnyi fejlesztés kapcsán a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény vezetőjét, Bánné Kiss Erzsébetet kérdeztük. Szerinte a régi épület már méltatlan volt a feladat ellátásához, ezért döntöttek az építkezés mellett. Felújították a Cédrus tanyáját is, ahol két hajléktalan férfi kap otthont és munkát is.

Nagymama virágoskertje

2015. május 14., címkék: diakónia, idősgondozás, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény, baja

A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény Baja város két pontján várja azoknak az időseknek a jelentkezését, akik szívesen töltik idejüket közösségben, akik örömmel kapcsolódnak be különböző programokba, foglalkozásokba, színesebbé, tartalmassá téve ezáltal mindennapjaikat. Az intézmény dolgozóinak célja, hogy az idősek nappali ellátása is figyelmes, törődő gondozásban és értéket közvetítő–teremtő foglalkozásokban öltsön testet. Beszámoló.

A hajléktalan műhely első találkozója

2012. május 15., címkék: hajléktalan ellátás, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény

A bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményben tartotta első találkozóját a hajléktalan műhely, mely a hajléktalan ellátásban a szakmai minőség kontrollja kíván lenni.

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink