Zente a Bethesda Gyermekkórházban kapta meg az életmentő készítményt

2019. október 29., címkék: bethesda

A gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Zentének október 29-én a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában adták be a hétszázmillió forintos gyógyszert. A terápia részleteiről az SMA központként is működő gyermekkórház munkatársai számoltak be.

Szövetség a jobb betegellátásért

2019. április 04., címkék: bethesda

Összehangolja szakmai fejlesztéseit a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja. „A gyógyítás elkötelezettjei más gyógyító intézményekben nem ellenfeleket és vetélytársakat, hanem szövetségest látnak" – hangzott el az erről szóló együttműködési nyilatkozat április 4-i aláírásakor.

Gyógyító közösségben

2019. március 31., címkék: bethesda

Erőn felüli odaadás, kézzelfogható szeretet és magas szintű szakmai hozzáértés jellemzi leginkább az ország egyetlen református fenntartású kórházát. Többek között ezeknek és a keresztyén elveket is magáénak valló kórházi kultúrának köszönhető, hogy a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza Magyar Örökség Díjat kapott.

Magyar Örökség Díjjal ismerték el a Bethesda Gyermekkórház szolgálatát

2019. március 23., címkék: magyar örökség díj, bethesda

„Nem számítottunk ilyen elismerésre, ez a díj mégis összefoglalja másfél évszázadunkat, jelenkorunkat és a jövőbe vetett hitünket” – március 23-án, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében ismét hét kiemelkedő személyiségnek, illetve intézménynek adták át a Magyar Örökség Díjakat, köztük a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának.

Gyógyító mese

2018. február 06., címkék: adománygyűjtés, bethesda, adomány

Különleges adományt ajánlott fel a Bethesda Gyermekkórház számára Habrics Kitti írónő: a Két nyuszi e-book sorozat következő kötetének bevételével a kórházat támogatja.

Nemcsak orvosra várunk az adventben

2017. december 12., címkék: advent, bethesda

Kivételes adventi fényjátékkal készül a karácsonyra a Bethesda Gyermekkórház.

Így alakul át a budapesti gyermekellátás – mellesleg abortusz és hálapénz nélkül

2017. február 15., címkék: velkey györgy, bethesda gyermekkórház, interjú, bethesda, Bethesda Gyermekkórház

„Mi egy új színt jelentünk majd a palettán, egy olyan alternatív lehetőséget, ahol az édesanyáknak nem kell számukra nyomasztó kommunikációs helyzetekkel találkozniuk." A 7,8 milliárd forintos fejlesztési támogatás hátteréről, a régóta tervezett új, anyabarát szemléletű szülészeti osztály részleteiről és az átláthatóbb orvosi ellátást célzó elképzelésekről is beszélt a MedicalOnline-nak adott interjújában Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Megvalósulhat a szülészeti osztály a Bethesdában

2017. február 09., címkék: Bethesda Gyermekkórház, bethesda, bethesda gyermekkórház

Kormányzati támogatást kap a Bethesda Gyermekkórház fejlesztésre, a Budai Irgalmasrendi Kórházzal közösen egy új szülészeti-nőgyógyászati osztályt is létrehoznak.

„A mi alkalmas voltunk az Istentől van”

2017. február 07., címkék: derencsényi zsuzsanna, bethesda, dizseri díj

Idén Derencsényi Zsuzsannát, a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon nyugalmazott igazgatóját tüntették ki a Dizseri Tamás emlékére alapított szeretetszolgálati díjjal. Hitvallásának alappilléreiről kérdeztük őt.

Történetek az Anyák Házából

2016. május 01., címkék: anyák háza, bethesda, reformátusok lapja, anyák napja

A baj pillanatok műve – a felépülés sokszor évekig tart. Közlekedési vagy háztartási baleset, súlyos fertőzés, sokszor egyre megy: a kórházba került gyermekek szüleit gyakran mardossa önvád a történtek miatt. Mindenki szeretné a lehető legtöbb időt a betegágy mellett tölteni – ebben segít az idén százötven éves Bethesdába került gyerekek szüleinek a tavaly novemberben megnyitott Anyák Háza, ahol kilenc ágy várja a tartós kórházi ellátásra szoruló vidéki gyerekek édesanyjait.

Irgalommal szolgálva

2016. március 02., címkék: bethesda, bencze jános, dizseri-díj, reformátusok lapja

Tizenkettedszer adták át a Bethesda Gyermekkórház fiatalon elhunyt főigazgatója, Dizseri Tamás emlékére alapított szeretetszolgálati díjat a budapesti Hold utcai református templomban február 28-án. A református egyház, a Dunamelléki Egyházkerület, a Hold Utcai Egyházközség Protestáns Fóruma és a Bethesda Gyermekkórház által alapított díjat idén Bencze Já­nos lelkipásztor, a kórház diakóniai igaz­gatója, a Bethesda Kórház Alapítvány titkára vette át.

A Bethesda története III.

2016. február 16., címkék: évforduló, bethesda

A Bethesda-kórház megnyitásának 150 éves évfordulója kiváló alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerjék a neves intézmény múltját. Cikksorozatunk első két részében a Bethesda történetének két fontos fejezetét ismertettük. Az alábbi összefoglalás az 1951–1992 közötti „átmeneti" időszakot, valamint az 1992-től napjainkig tartó, sok erőfeszítéssel teli, de a megújulás örömével járó korszakot tárgyalja.

A Bethesda története II.

2016. február 01., címkék: bethesda, évforduló

A Bethesda-kórház megnyitásának 150 éves jubileuma lehetőséget biztosít, hogy az érdeklődők beletekintsenek a gyógyító intézmény múltjába. Cikksorozatunk első részében a Bethesda történetének első fejezetét ismertettük. A soron következő összeállítás az 1909 és 1951 közötti időszakot mutatja be. Bár sok nehézség hátráltatta a kórház működését, mégis az itt végzett szeretetteljes munka és a szolgálatok bővülése alapján a Bethesda-kórház aranykorának nevezhetjük ezt az időszakot.

A Bethesda története I.

2016. január 20., címkék: bethesda, évforduló

A Bethesda-kórház megnyitásának 150 éves jubileuma lehetőséget biztosít, hogy az érdeklődők megismerjék a gyógyító intézmény történetét. Az elkövetkező három hétben a kórház múltjába nyerhetünk betekintést három összefoglaló írás által. Az elsőben a Bethesdát alapító egyházközség és a kórház első fél évszázada elevenedik meg előttünk.

Irgalmasságot, nem áldozatot

2016. január 19., címkék: reformátusok lapja, bethesda gyermekkórház, bethesda, vigadó

Ünnepi hangversennyel köszöntötték a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházát fennállásának 150. évfordulóján a Vigadóban január 17-én.

Kiállítással köszönti Zugló a jubiláló Bethesdát

2016. január 16., címkék: bethesda, évforduló, kiállítás

A Bethesda 150 éve címmel nyílt kiállítás a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely rendezésében Budapesten, a Stefánia Palotában. A tárlat négy időszakra bontva mutatja be a Bethesda-kórház történetét, az 1866-os indulástól napjainkig, kiemelve a református intézmény életének fontosabb helyszíneit, vezetőit, támogatóit, megemlékezve annak máig élő diakonissza hagyományairól.

Református sziget Zuglóban

2016. január 04., címkék: schweitzer albert református szeretetotthon, bodoky richárd, szeretetszolgálat (mrsz), mrsz, filadelfia, diakónia, szeretetszolgálati iroda (zsinat), bethesda

A legrégibb kollégiumoknak otthont adó Debrecen, Pápa és Sárospatak, a Vizsolyi Biblia fordításának és nyomtatásának helyszínei „ősi kálvinista fészkek" a mai Budapesthez képest, ahol a reformátusság csak a türelmi rendelet utáni időszakban tudott tartósan gyökeret verni. Az évszázados lemaradás és a kisebbségi lét ellenére a hívő reformátusok a XIX. század közepétől kezdve jelentős szerepet játszottak a főváros lelki, szellemi és – nem utolsó sorban – szociális életében: a Bethesda erőterében 150 éve virágzik a hitből végzett szeretetszolgálat. Ismerjék meg jobban a Hermina út és a Hungária körút között kiépült diakóniai intézményhálózat múltját és jelenét!

Sokak által áldott hely

2016. január 02., címkék: bethesda, szabó istván

Úrvacsorás istentisztelettel emlékeztek meg a Bethesda-kórház alapításának 150. évfordulójáról az év első napján Budapesten. 1866. január 1-én hirdette ki Török Pál dunamelléki püspök a pesti egyházközség (Kálvin-téri) templomában, hogy a németajkú leányegyház kórházat létesít a szegények számára.

Gyógyító biztonság

2015. november 25., címkék: bethesda gyermekkórház, interjú, bethesda, anyák háza, bencze jános

Múlt héten adták át a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza szomszédságában kialakított Anyák házát. Ez az épületszárny komoly segítséget biztosít a gyógyuló gyermekeknek és családtagjaiknak, nyugalmas környezetet nyújtva a pihenéshez. A kezdeményezésről, a megvalósuláshoz vezető útról és a benne rejlő lehetőségekről beszélgettünk a projekt gazdájával, Bencze Jánossal, a Bethesda Gyermekkórház diakóniai igazgatójával.

Segítség a gyógyulásban

2015. november 20., címkék: bethesda gyermekkórház, bethesda, anyák háza

November 19-én adták át a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának szomszédságában az Anyák házát. Ez az otthon mérföldkő minden magyar kórház számára, hiszen egy egyedülálló kezdeményezés valósult meg széleskörű összefogásból.

Istent keresem

Jel 22,8–21

„Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →