Szorosabb együttműködés a budapesti és a debreceni doktoranduszok között

2015. december 03., címkék: kre, drhe, doktori iskola, károli egyetem (kre), debreceni teológia (drhe)

A Károli Református Egyetem Doktorandusz Önkormányzata (KRE DÖK) és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata (DRHE DÖK) november 28-án, a Doktoranduszok Országos Szövetségének III. Mérföldkő konferenciáján, Gödöllőn együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot az önkormányzatok elnökei, Zila Gábor (KRE DÖK) és Peleskey Miklós Péter (DRHE DÖK) írták alá.

„Hitetek mellé tudást”

2015. november 12., címkék: doktori iskola

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya, folytatva a korábbi hagyományt, idén is meghirdette nemzetközi konferenciáját, melyen hatodik alkalommal számoltak be tudományos munkájukról teológiával, vallással és egyháztörténettel foglalkozó fiatal kutatók és doktoranduszok.

A történelem örökké kutatni való

2012. április 18., címkék: konferencia, doktori iskola, károli egyetem (kre)

Társadalomtudományi, politikai és katonai konfliktusok a 18–20. században címmel tartotta meg első konferenciáját a Károli Gáspár Református Egyetem Történelemtudományi Doktori Iskolája (KRE-TDI) április 11-én. A Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) által 2011 őszén akkreditált doktori iskola 2012 szeptemberében fogja elindítani első évfolyamát.

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink