Magunknak kell megújulnunk

2014. április 16., címkék: interjú, húsvét, reformátusok lapja, harmathy andrás, ejb

Bár már két évtizeddel ezelőtt számosan rámutattak azokra a problémákra, amelyeket napjainkban az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) is azonosított, mégsem oldottuk meg őket. A feltámadás ünnepéhez közeledve ennek okairól Harmathy Andrást, a Zsinat által létrehívott testület elnökét faggattuk, aki szerint bár szükség van a szervezeti reformokra, mégis tudnunk kell: nincsenek tökéletes emberi struktúrák, ezért a református egyház valódi megújulása csak tagjainak személyes megújulásától várható.

Református reform

2012. november 05., címkék: ejb, köntös lászló, harmathy andrás, jövőkép bizottság

Megbecsülhetetlen azoknak a találkozóknak a száma, amelyek az elmúlt évtizedekben a megújulásról szóltak, de mindig minden maradt a régiben – írja Köntös László a reposzt blogon. Szerinte ennek az az oka, hogy „egyházunk belső érdekeltségi rendszerében nincs igazán erő, támogatottság, amely egy strukturális reformot keresztül tudna vinni". A dunántúli főjegyző Harmathy Andrással, az Egyházi Jövőkép Bizottság vezetőjével készült interjúra reagálva fejtette ki nézeteit az egyházreform nehézségeiről.

„Jó lenne egy újabb reformáció”

2012. október 29., címkék: harmathy andrás, ejb, jövőkép bizottság

„Amitől az egyház meg tud újulni, abban semmi új nincs. A Biblia nem változott meg, a teológiai meggyőződésünk is ugyanaz maradt. A kérdés csak az, hogy fog minket az evangélium fellelkesíteni?" – mondja Harmathy András, az Egyházi Jövőkép Bizottság elnöke, akivel a közelgő Zsinat kapcsán a bizottság küldetéséről beszélgettünk.

Istent keresem

Jel 22,8–21

„Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →