Eltolódás az értelmiség felé?

2017. április 03., címkék: közvélemény-kutatás

A hitüket gyakorló keresztények gondolkodását, gyülekezeti kötődését, közösségi kapcsolódását és médiafogyasztási szokásait is vizsgálta a közelmúltban egy országos online kutatás. Több mint 2500-an töltötték ki a kérdőíveket.

A megújulás reménye

2017. március 17., címkék: közvélemény-kutatás

Országos közvélemény-kutatás zajlik felnőtt, gyakorló keresztyének körében. Március 20-án éjfélig lehet kitölteni az online kérdőívet.

Globális felmérés a teológiai képzésről

2011. október 14., címkék: közvélemény-kutatás, egyházak világtanácsa (wcc)

Az Egyházak Világtanácsa, a McCormick és a Gordon-Conwell Teológiai Szemináriumok világméretű felmérést készítenek a teológiai képzésre vonatkozóan. A kutatás célja a különböző egyházakban a teológiai képzés és a lelkészi szolgálatra való felkészítés tapasztalatainak feltérképezése.

Kína: a keresztyénség a szegények vallása?

2010. augusztus 13., címkék: Ökumené, közvélemény-kutatás, kína, ökumené

A jelenleg Kínában hivatalosan nyilvántartott 23 millió protestáns, és 6 millió római katolikus keresztyén többsége idős, beteg, szociálisan gyenge ember – olvasható a Kínai Társadalomtudományi Akadémia tanulmányában, amit a china.or.cn internetes portál is közöl.

A keresztyénség a legtöbb európainak jelent valamit

2010. április 22., címkék: franciaország, Ökumené, közvélemény-kutatás, kiadvány, ökumené

Az európaiak kétharmada azt gondolja, hogy a keresztyén  értékeknek van helyük a kortársi életben, és tisztában vannak az egyházak fontosságával – olvasható abban a kutatási beszámolóban, ami a La Croix című francia napilapban jelent meg.

A svájci reformátusok többsége elégedett a jelenlegi helyzettel

2010. április 17., címkék: Ökumené, közvélemény-kutatás, svájci protestáns egyházak, kiadvány, ökumené

A Svájci Protestáns Egyházszövetség (SEK) április elejére készítette el ötvenoldalas jelentését, melyben az egyházszervezet három különféle modelljét vázolják fel. Ebből kiderül: a reformátusok többsége elégedett a jelenlegi helyzettel.

Milyen az édesanyák helyzete?

2010. március 10., címkék: család, európai unió, Hírek, közvélemény-kutatás

Az Európai Bizottság Family Platform (Családok Platformja) néven elindított egy kutatási projektet, amelynek célja, hogy meghatározzák, mely témákban vizsgálják a családok jól-létét.

A három legcsodáltabb ember az USA-ban

2010. január 03., címkék: Ökumené, amerikai egyesült államok, közvélemény-kutatás, billy graham, ökumené


  Az elmúlt évben a közvélemény-kutatás szerint az USA három legcsodáltabb embere: Billy Graham evangélista, XVI. Benedek pápa és Obama elnök…

Istent keresem

Lk 9,1–17

„Ettek és jóllaktak mindnyájan;” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →