Megtámadták és köpködték a református püspököt és a Zsinat világi elnökét

2018. május 08., címkék: huszár pál, parlament, szenn péter, választások, gér andrás

Rendőrök menekítettek ki három református egyházvezetőt az Országgyűlés keddi alakuló ülése után a Parlament elől.

A reformáció kincs

2014. január 23., címkék: bölcskei gusztáv, alakuló ülés, orbán viktor, parlament, reformációi emlékbizottság, gáncs péter

„A reformáció visszaadta a középkor végén az embereknek az élethez és a jövőhöz szükséges bátorságot”— mondta Bölcskei Gusztáv református püspök január 23-án a Parlamentben, a Reformációi Emlékbizottság első, alakuló ülésén.

Az egyházi ingatlanrendezés húsz éve

2012. június 13., címkék: konferencia, parlament

Tavaly év végén lezárult az egyházi ingatlanrendezés folyamata. 1991 óta mintegy nyolcezer egyházi épület sorsa rendeződött, köztük több emblematikus ingatlan került vissza az egyházak tulajdonába. A tulajdonviszonyok rendezése elősegítette az egyházak hitéleti tevékenységének és társadalmi szolgálatának megújulását, jelentősen hozzájárult az egyházi intézményrendszer újjászervezéséhez – hangsúlyozták többen is azon a június 12-én megtartott konferencián, amelyen az ingatlanrendezés folyamatát és tapasztalatait mutatták be az abban szerepet játszó állami és egyházi vezetők, szakértők.

Református egyházvezetők és politikusok találkoztak az Országházban

2011. szeptember 13., címkék: parlament, református törvényhozók fóruma, generális konvent elnöksége

Testvéri találkozón fogadta a közelmúltban alakult Református Törvényhozók Fóruma (RTF) a Generális Konvent Elnökségét szeptember 13-án az Országházban. Az RTF a közelmúltban alakult, célja, hogy tagjai közéleti munkásságukban is hangsúlyosabban képviseljék a református értékeket, illetve hogy szorosabb kapcsolatot tartsanak fent a Magyar Református Egyházzal. A találkozó keretében a Magyar Református Egyház részegyházainak és egyházkerületeinek megjelent vezetői beszámoltak az együttműködés lehetőségeiről is.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink