Felfedezni Istent, és önmagunkat

2013. november 07., címkék: reformáció 2013, Miskolc, miskolc

A reformáció mai üzenete, hogy Isten fényében megtalálhatjuk önmagunkat! – hangzott el a reformáció alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten, Miskolcon a belvárosi evangélikus templomban. A zenei betétekben gazdag alkalmon reformátusok és evangélikusok közösen emlékeztek a meghatározó egyháztörténeti eseményre, ami a vallási és egyházi élet megreformálását tűzte ki célul.

Felelősek vagyunk az egyházért

2013. november 04., címkék: debreceni nagytemplom, reformáció 2013

Felelősek vagyunk az egyházért! – mondta igehirdetése elején a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, október 31-én a debreceni Nagytemplomban tartott reformációi ünnepi istentiszteleten. Ifj. dr. Hafenscher Károly kiemelte, reméli, hogy nem küldjük el magunktól Isten követeit és nem fesztíjuk újra keresztre Jézust, ugyanis ez a veszély egyéni és közösségi életünkben egyaránt kísért minket, ezérthallgatnunkkell a figyelmeztető szóra.

„Valóban keresztyének vagyunk?”

2013. november 01., címkék: károli gáspár-díj, pásztor zoltán, ökumenikus tanács (meöt), reformáció 2013, steinbach józsef

Az egyházak mai hiányosságairól beszélt a metodista Pásztor Zoltán a MEÖT megemlékezésén október 31-én. A reformáció kezdetének 496. évfordulóján protestáns értelmiségiek munkáját díjazták, úrvacsorás istentiszteleteket tartottak országszerte és ökumenikus megemlékezést tartottak a Reformációi Emlékparkban Budapesten.

Könnyek praktika nélkül

2013. október 30., címkék: reformátusok lapja, bethlen kata, reformáció 2013

Az Újszínház stúdiószínpadán hónapról hónapra megidézik Árva Bethlen Kata alakját. Az erdélyi református nagyasszonyról és a darabról Kökényessy Ági színésznővel beszélgettünk, aki már hét esztendeje alakítja Kocsis István monodrámájának címszerepét.

Istent keresem

1Thessz 2,1–12

„...a mi Istenünktől bátorságot kaptunk arra, hogy nyíltan hirdessük nektek Isten evangéliumát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →