’56 összmagyar református sorstörténet

2016. október 20., címkék: 1956-os forradalom, 1956, xiv. zsinati ciklus 5. ülésszak, földváryné kiss réka

„Felejtésre ítélték az 50-es évek református mártírjait, nekünk ezzel szemben egy kötelességünk lehet: emlékezzünk a református egyház legnagyszerűbb pillanataira, és emlékezzünk azokra, akik a diktatúra szorításában is ki merték mondani, hogyan akarják megélni a vallásunkat" – mondta Földváryné Kiss Réka az 1956-os forradalom emlékére tartott zsinati ülésen. Alábbiakban a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) elnökének A magyar református egyház 1956-ban címmel tartott előadását foglaljuk össze.

A Lélek szabadítása

2016. október 16., címkék: xiv. zsinati ciklus 5. ülésszak, 1956, fekete károly, Fekete Károly

„A Szentlélek segít áttörni a szolgalelkűséget, el tudja hozni az evangéliumi szabadságot" – fogalmazott Fekete Károly tiszántúli püspök a Magyarországi Református Egyház 1956-os forradalom emlékére tartott zsinatának záró istentiszteletén.

Köszönet az áldozatvállalásért

2016. október 14., címkék: xiv. zsinati ciklus 5. ülésszak, 1956

Ünnepi ülést tartott egyházunk Zsinata az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójához közeledve. A dunamelléki egyházkerület székházában tartott alkalmon felidézték a református lelkészek, teológusok, és gyülekezeti tagok helytállását a kommunista diktatúra évtizedeiben, s egyházunk legfőbb döntéshozó testülete ünnepi nyilatkozatban kötelezte el magát a múlt értékeinek megbecsülése, valamint a forradalom értékeinek továbbadása mellett.

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink