Felavatták a Kiscsillag Református Óvodát Nagykanizsán

Hetvenöt férőhelyes református óvodát adtak át Nagykanizsán. A beruházás 450 millió forintból valósult meg. A hálaadó istentiszteleten Steinbach József püspök hirdetett igét.

Nagykanizsa óvódaavatás 2021 szeptember Fotó: Bazánth Ivola

Szalagátvágás: Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Steinbach József püspök, Nemes Pál egyházkerületi főgondnok, Szlotta Hajnalka óvodavezető, Hella Ferenc esperes, Kun Ádám főgondnok, Balogh László polgármester és Papp Kornél, az MRE Zsinati Oktatási Irodájának vezetője

Fotó: Bazánth Ivola

Ünnepélyes keretek között, hálaadó istentiszteletet követően átadták vasárnap Nagykanizsán a Kiscsillag Református Óvodát – számolt be a zaol.hu Zala megyei portál. A 450 millió forintos beruházásként, kormányzati támogatással épült 75 férőhelyes óvodában a gyermekek felvétele lépcsőzetes: tavaly a gyülekezeti teremben már elindítottak egy csoportot, az új épületbe költözéskor – idén – már két csoport indul, 2022 szeptemberétől pedig három csoportban valósulhat meg a keresztyén óvodai nevelés.

Nagykanizsa óvódaavatás 2021 szeptember Fotó: Bazánth Ivola

Az idén kezdő kiscsoportosok a hálaadó istentiszteleten

Fotó: Bazánth Ivola

A kiscsoportos gyerekeket az avatás előtti hálaadó istentiszteleten szimbolikusan is befogadták a református közösségbe, Hella Ferenc esperes, lelkipásztor pedig megáldotta őket. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésében kijelentette: hálát kell adni az Úristennek az agilis, ambiciózus és elhivatott nagykanizsai gyülekezetért. Hangsúlyosan igaz ez a mostani időkben, amikor mindenki látja, hogy mi történik Nyugat-Európában a keresztény közösségekkel – tette hozzá a püspök.

Steinbach József, Nagykanizsa óvódaavatás 2021 szeptember Fotó: Bazánth Ivola

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke igét hirdet

Fotó: Bazánth Ivola

Ezt követően az óvoda dolgozóinak fogadalomtételére és megáldására került sor. Balogh László, a város polgármestere üdvözölte az óvodát a város intézményei között, és leszögezte: hittük, reméltük és tudtuk, hogy ha szikla az alapkövünk és a Jóisten a zsinórmértékünk, akkor minden építkezés célba ér.

Cseresnyés Péter, Hella Ferenc , Nagykanizsa óvódaavatás 2021 szeptember Fotó: Bazánth Ivola

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő beszédet mond, mögötte Hella Ferenc esperes

Fotó: Bazánth Ivola

Az istentiszteletet követően átvágták a szalagot az új óvodánál, ahol Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet. A kormány 30 milliárd forinttal támogatta országszerte az ehhez hasonló, a református egyházhoz kötődő óvodaépítéseket, és aki értékek mentén gondolkozik, annak világos: minden új intézménnyel egy-egy, a hagyományainkat, a magyarság értékeit továbbadó, átörökítő bástya született meg – jelentette ki Cseresnyés Péter.

Nagykanizsa óvódaavatás 2021 szeptember Fotó: Bazánth Ivola

A Kiscsillag Református Óvoda udvara

Fotó: Bazánth Ivola

Az óvoda földszintjén három csoportszoba, egy tornaszoba, fejlesztőszobák és főzőkonyha kaptak helyet. A tetőtérbe kerültek a kiszolgáló helyiségek: iroda, nevelőtestületi szoba, öltöző, mosó- és vasaló szobák. A létesítmény 840 négyzetméteres, játszóterasza és játszóudvara is van. Nagykanizsán ez az első református nevelési-oktatási intézmény.

Nagykanizsa óvódaavatás 2021 szeptember Fotó: Bazánth Ivola

Az óvoda mindennel felszerelve várta a gyerekeket

Fotó: Bazánth Ivola