Bárka tábor: kapitányokat és kormányosokat keresünk 2021-ben is!

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2021 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba.

Bárka-tábor-7.-turnus-486-e1610967077311.jpg

A Magyarországi Református Egyház 2018 és 2021 között fejlesztő nyári táborokat szervez református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő gyermekek és kamaszok számára.

A projekt célja az eltérő helyről és szociális környezetből érkező résztvevők esélyegyenlőségének megteremtése, a társadalmi befogadás erősítése, a gyermekek és a fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészségtudatos magatartásuk kialakítása, a szociális kompetenciák csoportban történő fejlesztő és az önelfogadást, a társakkal való hatékony kommunikációt, a bizalomépítést célzó programok megvalósítása élménypedagógiai programokon keresztül.

Azok jelentkezését várjuk végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik már betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 3 napos tábori felkészítőn 2021. május 22-24. között szombat reggeltől hétfő délutánig.

Amit nyújtunk:

 • A nyári táborok idejére 53.950 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként az oktatók számára. A turnusok idejére kötendő munkaszerződés tervezete ezen a linken található.
 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a felkészítőn és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
 • Ingyenes továbbképzéseken való részvételi lehetőséget, melynek szakmai hátterét a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely biztosítja.

Amit kérünk:

 • Először is azt, hogy FIGYELMESEN OLVASD EL A FELHÍVÁST. Rengeteg felesleges kérdést, időt és munkát megspórolhatsz magadnak és nekünk egyaránt ezzel.
 • Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetéséhez (kapitányok) legalább egy élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként korábban szerzett, kifejezetten élménypedagógiai tapasztalatot - ezeknek hiánya kizáró szempont a kapitányi feladatkörből.
 • A programért felelős animátoroktól (kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
 • A felkészítő képzési napokon (2021. május 22-24.) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
 • Egy előzetes turnustalálkozón való kötelező részvétel (ettől eltekinteni csak a turnusvezető engedélyével lehetséges).
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.

2021-es Bárka táborok turnusidőpontjai (a jelentkezési lapon választhatóan):

 1. turnus: 2021. május 31.-június 5.
 2. turnus: 2021. június 7-12.
 3. turnus: 2021. július 7-12.
 4. turnus: 2021. augusztus 9-14.
 5. turnus: 2021. augusztus 15-20.
 6. turnus: 2021. augusztus 21-26.
 7. turnus: 2021. augusztus 26-31.
 8. turnus: 2021. szeptember 13-18.

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2021. május 22-24.
Helyszíne: Balatonfenyvesi Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, 8646 Balatonfenyves, Mária u. 54.

Bárka-felkészítő-2020-272-e1610967148760.jpg

Jelentkezési határidő:

2021. február 28., vasárnap

A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció), szükség esetén telefonos interjúra is sor kerülhet. A döntés a turnusvezetők és az adott szakterületért felelős középvezetők jogköre.

A regisztrálók előválogatása után a kiválasztás eredményéről a kiértesítéseket 2021. április 1-9. közötti időszakban kapják meg e-mailen.

A kiválasztást és a 3 napos felkészítő tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.

Jelentkezés

szakmai partnerünk, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely honlapján