Magyar református fiatal a Református Egyházak Világközösségében

Kóczián Viktória szerezhet munkatapasztalatot a Református Egyházak Világközössége (REV) különleges nemzetközi, ökumenikus gyakornoki programja keretében.
Kóczián Viktória, a Magyarországi Református Egyház delegáltja – és mellette a dél-afrikai Frans du Plessis – csatlakozott a REV genfi munkacsoportjához egy 10 hónapos gyakornoki pozíció betöltésére. A fiatalok teológiai és missziói tanulmányaik során megszerzett tudást a gyakorlatban is alkalmazhatják a különféle programok lebonyolítása során, különös tekintettel kommunikációs terülten fejleszthetik képességeiket.

A REV lehetőséget nyújt a teológiai illetve missziós tanulmányokat folytató ökumenikus fiatalság számára, hogy részt vehessenek egy 10-12 hónapig terjedő gyakornoki programban, melyet egy a saját otthonukban, gyülekezetükben folytatódó 6 hónapos gyakornokság követ, hogy a nemzetközi közegben megszerzett tapasztalataikat a helyi környezetbe is integrálhassák. A program során a fiataloknak lehetőségük nyílik más ökumenikus világszervezetek gyakornokaival való találkozásra, valamint látogatást tehetnek az ENSZ-be is. A két fiatal személyes motivációja a tapasztalatszerzésen túl, hogy a más kultúrákkal, különböző látásmódokkal való megismerkedés során lehetővé váljon számukra azok mélyebb megértése, valamint hogy előre lépéseket tehessenek az egyházon belüli egység illetve különbözőség összeegyeztetése irányába.

Külügyi Iroda
Fordította: Szádvári Lilla
Forrás: WCRC