Biztos Kezdet Gyermekház Infrastrukturális beruházások

Bódvaszilas

Bódvaszilas

Felzárkózási terület EFOP-2.1.2-16-2018-00090

Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00090
Projekt kezdete és vége: 2019.03.01 – 2019.12.31.
Támogatás összege: 15.000.000 Ft
Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás és menedzsment
Megvalósulási helyszín: 3763 Bódvaszilas, Petőfi utca 11.

A meglévő épület felújításával és átalakításával kerül kialakításra az új gyerekház a megvalósul az EFOP-1.4.3-16-2017-00033 kódszámú, „Menedék Biztos Kezdet Gyerekház Bódvaszilason” című nyertes pályázat megvalósításához. Az épület padlószintje magasan van a környező terepszinthez képest, így akadálymentesítése csak valamilyen típusú lifttel vagy rámpával megoldható. A gazdaságosság és fenntarthatóság szempontjait is figyelembe mobil rámpa betervezése történt, mely az akadálymentes parkolótól néhány méterrel kezdődik és az épület főbejáratához vezet.

A gyerekházban következő helyiségek kerülnek kialakításra: fogadó helyiség/előtér, teakonyha, játszószoba, fejlesztő-helyiség, vizesblokk. A babakocsik tárolására alkalmas hely kialakítása is megoldott. A vizesblokkban biztosított az akadálymentes mosdó (felnőtt és gyermek részére egyaránt használható wc-vel), zuhanyzóval és a kötelező elemekkel felszerelve. Az épületben nyílászáró csere történik, a régi fa nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárók váltják fel. A padlóburkolatok, szaniterek és elektromos berendezések is cserélve lesznek, hogy az új funkciót megfelelően kiszolgálják. Az épületben az alaprajzon bejelölt helyeken pedig 1,30 magasságban információs táblák lesznek kialakítva a rehabilitációs szakmérnök leírása szerint.

Járművek elhelyezése: az új funkció működtetéséhez szükséges 1 db parkoló a telken belül elhelyezhető

Jelen projekt keretében megvalósul a közösségi célú funkciókat ellátó, állandó munkavégzés helyszínéül szolgáló épület teljes akadálymentesítése, továbbá a teljes infokommunikációs akadálymentesítés.

A Gyerekház végleges otthonában a kertkapcsolat biztosított lesz és a szolgáltatás kertkapcsolattal rendelkező házban fog működni. A kertben játszóudvar kerül kialakításra, többek között hinta és homokozó telepítésével. A projekt keretében tervezünk egy kis konyhakertet is kialakítani.

A Biztos Kezdet Gyerekház a szolgáltatásait igénybe vevő családok által lakott területen, babakocsival, biciklivel megközelíthető távolságban helyezkedik el. A Gyerekház családias, közvetlen hangulatot és a célszerűséget leginkább biztosító épületben fog működni és meg fog felelni a létesítési, használati és üzemeltetési tűzvédelmi előírásoknak.

Széchenyi 2020 logó