Biztos Kezdet Gyermekház Infrastrukturális beruházások

Mezőcsokonya

Mezőcsokonya

CSILLAGVÁR BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE MEZŐCSOKONYÁN

Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00093
Projekt kezdete és vége: 2019.03.01-2020.02.29.
Támogatás összege: 14.998.689,- Ft
Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás és menedzsment
Megvalósulási helyszín: Mezőcsokonya, Dózsa György utca 6.

Az új épület felépítésének megkezdése, jelen pályázati forráson kívül valósul meg szerkezetkész állapotig. A Pályázó a kormányzati támogatásként (EGYH-KCP-17-P-0167) rendelkezésre álló bruttó 15 millió forintból tervezi az új épület megvalósítását elkezdeni, beleértve a tervezési és engedélyezési eljárás elindítását. A településen nincs olyan elérhető, megfelelő helyszín, ahol a gyerekház megvalósulhatna, ezért döntött a Pályázó az új épület mellett.

A tervek szerint jelen pályázat keretében igényelt összeg a szerkezetkész állapottól a gyerekház teljes kialakításig, megvalósításáig fedezi a költségeket, beleértve a szolgáltatás működéséhez szükséges kötelező feltételrendszer megvalósítását is.

Jelen beruházás keretében teljes mértékben megvalósul az EFOP-1.4.3-16-2017-00036 kódszámú, „CSILLAGVÁR Biztos Kezdet Gyerekház Mezőcsokonyán” című nyertes pályázat tevékenységeihez szükséges infrastruktúra fejlesztés. Gyerekház végleges épülete a református egyházközség tulajdonában lévő ingatlanon valósul meg. A Gyerekház egy új épületben lel otthonra, amely épület egy másik forrásból szerkezetkész állapotig megvalósul. Jelen projekt keretében a következő főbb beruházási tételek valósulnak:

Jelen projekt keretében megvalósul a közösségi célú funkciókat ellátó, állandó munkavégzés helyszínéül szolgáló épület teljes akadálymentesítése, továbbá a teljes infokommunikációs akadálymentesítés.

Az előírásoknak és a hatályos jogszabályoknak megfelelő eszközök/játékok beszerzésének egyrésze az EFOP-1.4.3-16-2017-00036 kódszámú, „CSILLAGVÁR Biztos Kezdet Gyerekház Mezőcsokonyán” című nyertes pályázat keretéből már beszerzésre került, a másik része jelen beruházás keretében valósul meg. A jelenleg beszerzésre kerülő eszközlista a támogatási kérelem mellékletét képezi.

A Gyerekház végleges otthonában a kertkapcsolat biztosított lesz és a szolgáltatás kertkapcsolattal rendelkező házban fog működni. A kertben játszóudvar kerül kialakításra, többek között hinta és homokozó telepítésével. A projekt keretében tervezünk egy kis konyhakertet is kialakítani. A Gyerekház a szolgáltatásait igénybe vevő családok által lakott területen, babakocsival, biciklivel megközelíthető távolságban helyezkedik el. A Gyerekház családias, közvetlen hangulatot és a célszerűséget leginkább biztosító épületben fog működni.

Széchenyi 2020 logó