Biztos Kezdet Gyerekházak

Biztos Kezdet Gyerekház - Bánréve

TÁJÉKOZTATÓ PROJEKTZÁRÁSRÓL | TÜNDÉRKERT BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ BÁNRÉVE

EFOP-1.4.3-16-2017-00035 Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház Bánréve

A Magyarországi Református Egyház 40 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az EFOP-1.4.3-16-2017-00035 azonosító számú, Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház Bánréve pályázatával. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósult meg.

A projekt 2018.02.19-én kezdte meg működését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén. A koragyerekkori esélyteremtést támogató Biztos Kezdet program keretében létrejött a Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház Bánréve, mely a 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat segíti és támogatja, különböző programok, szolgáltatások és fejlesztések segítségével.

2020. január 1-jével jogutódlással került át a projekt a Magyarországi Református Egyháztól a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájához, majd egy névváltozást követően a Református Szeretetszolgálat fenntartásában zárult 2022.02.18-án.

A 40 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult projekt előkészítő szakasza után 2018. 08. 15-én nyitott meg a gyerekház, ideiglenes helyszínen. A munkatársak sikeresen kialakították a szakmai kapcsolatot a szakmai partnerekkel, megismertették a településen élő családokat a szolgáltatásaikkal, elvégezték a munkájukhoz szükséges Biztos Kezdet alapképzést, a partnerek pedig a partnerképzést. A végleges helyszín az Ady Endre út 17. szám alatt jött létre.

A gyerekház a település része lett, a szakemberek ajánlják a várandósoknak, édesanyáknak a házat, és a szülők között is terjed a szolgáltatások híre. A kisgyermekes családok komplex szolgáltatásokban részesültek a gyerekházban, úgy mint beszélgetőkörök, tanácsadások, tízórai, közösségi rendezvények, ügyintézési lehetőség, emellett gyógytornász, fejlesztőpedagógus és dúla járt rendszeresen a házba. A szolgáltatás a projektidőszak után hazai finanszírozásban működik tovább.

További információ és kapcsolat:

Református Szeretetszolgálat

Felzárkózási Osztály

E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZA.jpg
Széchenyi 2020 logó