Biztos Kezdet Gyerekházak

Kémes

Kémes

JÓ KIS HELY INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE KÉMESEN

Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00089
Projekt kezdete és vége: 2019.03.01-2020.02.29.
Támogatás összege: 20.000.000 Ft
Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás és menedzsment
Megvalósulási helyszín: 7843 Kémes, Kossuth u. 19.

A Jó kis hely program hátteréhez önálló ingatlan bevonásával olyan közösségi teret alakítunk ki, ahol a kicsiknek van játszószoba, a nagyobbaknak külön közösségi/foglalkoztató szoba és biztosítjuk a személyes beszélgetésre alkalmas irodahelyiséget is.

A foglalkoztató szoba majdnem eléri a 22, a kicsik játszó szobája pedig a 12 m2-t. A helyiségeket felszereljük a korcsoportos igényeknek megfelelően játékokkal, informatikai és sporteszközökkel. Emellett a szolgáltatás működéséhez szükséges teakonyha, fürdőszoba, fürdési és mosási lehetőséggel. Játszóudvar is kert (konyha-és/vagy virágoskert) is biztosítva lesz. A kicsik miatt igyekszünk babakocsi-tárolót is kialakítani.

A szinergikusan kapcsolódó EFOP-1.4.3-16 felhívás tevékenységeihez szükséges infrastruktúra fejlesztés a kiírás feltételeinek megfelelve az alábbiak mentén valósul meg:

  • Épületek, külső-belső terek felújítása, korszerűsítése, funkcióbővítéshez/váltáshoz szükséges átalakítása (meglévő épületek bázisán).
  • A közösségi terek igényes berendezése figyelemmel a korcsoportos igényekre.
  • Játszó-és sportudvar kialakítása a célcsoport használatára (a fejlesztéssel érintett ingatlanhoz tartozó belső udvar).
  • A szolgáltatásokhoz szükséges eszközök, felszerelések biztosítása, a funkciónak megfelelő korcsoport-specifikus szempontok figyelembe vételével (pl. fejlesztő játékok, informatikai és sporteszközök, könyvek, hangszerek, társasjátékok).
  • Mosási, tisztálkodási, főzési lehetőség biztosítása.

A projekt megvalósulásával a Jó kis hely fejlesztésnek helyet adó Kémes település a roma gyermekek és fiatalok számára felzárkózást segítő és egyben integrációs eszköz lehet. A kistelepülés vonzereje, lakosságmegtartó ereje is nő. A helyi közösség életében is fontos funkciót tölt majd be, mivel a közösségi élethez szakmai és infrastrukturális hátteret biztosít.

Széchenyi 2020 logó