Korszerűsítették a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolát

2015. január 28., szerda

Csaknem 86 millió forintos fejlesztéssel valósult meg a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvodában. Az összegből megújult az intézmény energetikai rendszere. Sajtóközlemény.

A projekthez a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület a KEOP-4.10.0/E/12-2014-0063 azonosítószámú pályázattal az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást.

A beruházás célja az iskola épületének energetikai korszerűsítése, és ehhez kapcsolódóan az intézmény fenntartási költségeinek csökkentése. A beruházás során kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az iskolaépületet, radiátor szelepeket cseréltek, illetve a napelemes rendszer telepítésével korszerűsítették a villamos rendszert.

A beruházás eredményeként javult az épület hő visszatartó képessége, csökkent az energiafelhasználása, így a fenntartási költségekre évente csaknem 2 millió forinttal kevesebbet kell fordítani. A beruházás további pozitív hatása, hogy komplexitása miatt az energia megtakarítás és környezetbarát energiatermelés révén hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

A műszaki átadás-átvételt 2014. december 15-én fejezték be.

Tiszáninneni Református Egyházkerület

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió