Teremtésvédelmi Szekció a Zöld Civil Országos Találkozón

2017. május 20., szombat, Budapest

Mit jelent a biológiai sokféleség, milyen formái, szintjei vannak? Mi a felelősségünk, a kötelességünk a megőrzésével kapcsolatban? Mit teszünk, mit tehetünk megőrzésének érdekében?

A Zöld Civil Országos Találkozók sorában, idén lesz harmadik alkalommal szó a teremtésvédelem kérdésköréről. A hívő ember a környezetét teremtett világként, önmagát pedig Isten olyan teremtményeként definiálja, akinek küldetése van a világban. Célunk minél több oldalról rávilágítani, hogy milyen feladatokat, felelősséget kaptunk.

A biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség fogalma és megőrzésének problémája az 1990-es években vált igazán közismertté. Az ismertté, ill. ismertebbé váláshoz az ökológiai válság jelei szaporodása mellett sokban hozzájárult a Biológiai Sokféleség Egyezmény megszületése (ENSZ Környezet és Fejlődés Konferencia, Rio de Janeiro 1992), ill. hazai viszonylatban a 1995. évi LXXXI. törvény a Biológiai Sokféleség Egyezmény kihirdetéséről.

„Több vallás követői elítélik Isten teremtményeinek kipusztítását, és az élet bármely formájának károsítását. A Bibliának is lehetséges olyan olvasata, hogy az Isten minden teremtményét szereti, s az ember kitüntetett szerepe nem az, hogy uralkodjon a természet felett, hanem az, hogy jó gazdaként sáfárkodjon vele" (Bajomi B. 2004)

Előad Kecskés Ferenc - biológiatanár, terepbotanikus, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület elnöke, a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság elnökségi tagja.

Beszélgetőtársa Szűcs Boglárka - biológiatanár, környezeti tanácsadó, az MRE Ökogyülekezeti Mozgalom referense.

Időpont: 2017. május 20. szombat 10:00-11:30

Helyszín: Budapest, Csillebérci Szabadidő Központ

A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Gyere Te is! Itt a helyed!

Bővebb információ: http://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/2017-2/programfuzet-2017/

Szervezők: MRE Ökogyülekezeti Mozgalom; Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

További információ: info@okogyulekezet.hu; +36-30/453-2950

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió