Ébreszd fel a városod!

2017. július 13., csütörtök

„Városom reformációja" címmel országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság, melyben változatos közösségi események kreatív koncepcióit várják. A nyertes pályamunkák megvalósítását anyagilag is támogatják.

A pályázattal a Reformáció Emlékbizottság célja mozgósítani a reformációhoz kötődő, városi rangú településeket az egész Kárpát-medencében. Az adott város közösségeinek egy kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, felhasználva a város helyszíneinek egyedi tereit, elemeit, lehetőleg minél több helybélit bevonva a produkcióba. Az alkotás lehet bármilyen zenei előadás, koncert, színházi jelenet, tánc vagy játék, illetve flashmob, a lényeg, hogy szorosan kapcsolódjon a reformáció szellemiségéhez, üzenetéhez. A pályázatra a helyi önkormányzatokon kívül bármilyen művészeti együttes, protestáns gyülekezet, civil szervezet és oktatási intézmény nevezhet.

„Az emlékbizottság rengeteg programot szervez Budapest határain kívül is, melyekre szeretettel várunk minden érdeklődőt.  A városkommunikációs pályázattal azonban helyi szinten tudjuk mozgósítani a közösségeket, így maguk is aktív részesei lehetnek az emlékév megünneplésének” – árulta el a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Hafenscher Károly.

A zsűriben olyan neves szakemberek foglalnak helyet, mint Igyártó Gabriella a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója, Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja, Bényi Ildikó műsorvezető, a Reformáció 500 nagykövete, valamint Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

„Több, mint húsz éve szervezem a Mesterségek Ünnepét, melyen idén a reformáció 500 éves jubileumához kiállításokkal kapcsolódunk, így nem is volt kérdés számomra, hogy egy ilyen nagyszabású kulturális pályázatban részt vegyek. Érdekes kihívás lehet a városoknak a reformáció szellemiségét tükröző kreatív alkotásokat készíteni” – tette hozzá Igyártó Gabriella, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója, a zsűri tagja.

A nyertes koncepciók a megvalósításhoz pénzbeli támogatásban részesülnek, valamint a megvalósult eseményről teljes dokumentációt és egy másfél perces videót kapnak. Az első 150.000 Ft-ot, a második 100.000 Ft-ot és ajándékcsomagot, a harmadik helyezett pedig 50.000 Ft-ot és ajándékcsomagot nyer. A győztes közösség ünnepélyes díjátadó keretében veheti át nyereményét a városában.

A koncepciókat 2017.augusztus 11-ig lehet beküldeni a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címre. A részletes pályázati kiírás az emlékbizottság oldalán olvasható.

 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió