Nyilas Misi Karácsonya - „pakkot kaptam..."

2011. november 28., hétfő

„Sok rászoruló és árva gyermeknek ajándékok nélkül múlik el a Karácsony. Ezen változtathatunk együtt! Mindehhez egy cipősdoboz is elég, tele ajándékokkal, tele szeretettel” – áll a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi felhívásában.

Akik szeretnék szebbé tenni legalább egy gyermek karácsonyát, gyermekeivel, gyülekezetével vagy munkahelyi közösségével együtt töltsenek meg egy vagy több cipősdobozt olyan új vagy alig használt ajándékokkal, amelyeknek az Önön gyermekei is örülnének, és juttassák el 2011. november 20. és december 15. között a lakóhelyükhöz legközelebb eső gyűjtőhelyre. Száz csomag fölött a szállításról a Magyar Református Szeretetszolgálat gondoskodik. Az így beérkezett csomagokat átadjuk a magyarországi, erdélyi és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek.


Mivel töltsenek meg egy cipősdobozt?
- Édességekkel, fejlesztő társasjátékokkal stb. a gyerekek jókedvéért.
- Meleg sapkával, sállal, kesztyűvel, zoknival stb. a hideg napokra.
- Fogkefével, fogkrémmel, szappannal, samponnal, papír zsebkendővel stb. az egészségükért.
- Füzettel, tollal, tolltartóval, kifestővel, színes ceruzákkal, radírral stb. a fejlődésükért.
- Egy kedves levélüzenettel (benne válaszcímmel), hiszen valószínűleg ezek a gyerekek sokkal kevesebb szeretetet és törődést kaptak eddigi életükben, mint amire szükségük van.

Hogyan készítsenek össze egy csomagot? A Felvidéki Diakóniai Központ készített egy kisfilmet erről. Kérjük, a dobozra írják rá, hogy milyen korú, illetve milyen nemű gyermeknek szánják ajándékukat. 

Ha nincs idejük ajándékot készíteni és küldeni, önkénteseink Önök helyett összeállítanak egy cipősdoboznyi ajándékcsomagot. Ehhez már 2 000 forint is elég. Támogatói csekket, vagy bármilyen információt a programról a 06-30/944-4918 telefonszámon kérhetnek. Számlaszámunk: 10702019-85008898-51100005, Magyar Református Szeretetszolgálat, 1146 Budapest, Hungária krt. 200. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel: „Nyilas Misi pakk”!

Buzdítjuk gyülekezeteinket az összegyűlt csomagok felének helyi szétosztására. Minden gyülekezet vonzáskörzetében vannak olyan rászoruló nagycsaládok, árvák és gyermekotthonok lakói, akiknek karácsony előtt egy cipősdobozzal is leírhatatlan örömet lehet okozni. A gyülekezetek határon túli testvérgyülekezeteik számára is kiszállíthatják az összegyűjtött ajándékcsomagokat.

Nyilas Misi forródrót: 06-30/944-4918

Postacím: Magyar Református Szeretetszolgálat 4026 Debrecen, Füvészkert u 4. 

E-mail: ciposdoboz@jobbadni.hu

Az hazai és felvidéki mintegy huszonnyolc  gyűjtőhely listája.

 

Forrás: jobbadni.hu


Istent keresem

1Thessz 5,1–11

„...legyünk éberek és józanok!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →